Mainos

FT: IMF viivyttää päätöstään Kreikan pelastuspakettiin osallistumisesta

Kreikan korkea velkataakka ja uudistusten huono toimeenpano estävät Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n osallistumisen Kreikan kolmanteen lainaohjelmaan, kirjoittaa Financial Times.

Lehden haltuunsa saaman luottamuksellisen asiakirjan mukaan Kreikka ei täytä vaatimuksia, joita IMF edellyttää tavallista suurempien pelastuspakettien myöntämiseksi.

Financial Timesin mukaan asiakirja on tiivistelmä IMF:n keskiviikkoisesta tapaamisesta.

Viivästyksellä voi olla vakavia seurauksia erityisesti Saksassa. Saksassa viranomaiset ovat useaan otteeseen sanoneet, että liittopäiviltä ei irtoa hyväksyntää uudelle paketille ilman IMF:n mukanaoloa.

Asiakirjan mukaan IMF osallistuu edelleen neuvotteluihin, mutta ei päätä osallistumisestaan ohjelmaan ainakaan kuukausiin eikä mahdollisesti ennen ensi vuotta. IMF tekee päätöksen vasta, kun Kreikka on luvannut merkittäviä uudistuksia ja velkojat ovat päässeet yksimielisyyteen velkahelpotuksista.

Vaatimus velkahelpotuksista voi olla erityisen kova paikka, sillä sekä Saksa että monien muiden velkojamaiden hallitukset ovat tähän asti tiukasti vastustaneet ehdotuksia velkojen anteeksiannosta.

FT arvelee IMF:n lausunnon entisestään monimutkaistavan Kreikan ja sen velkojien välillä käytäviä neuvotteluita. Paketista on määrä päästä sopuun elokuun 20. päivään mennessä.

FT:n mukaan Kreikka on aiheuttanut kaunaa IMF:ssä. Jotkut johtokunnan jäsenet kokevat valuuttarahaston maineen olevan vaakalaudalla, eikä se voi suostua uuteen ohjelmaan ilman merkittäviä muutoksia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.