Mainos

Lehti: IMF ei taivu Kreikan kompromissiehdotukseen

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF torjuu Kreikalle esitetyn sovintoehdotuksen, kertoo saksalaislehti Frankfurter Allgemeine.

EU-komisson puheenjohtaja Jean-Claude Juncker olisi ollut valmis lykkäämään Kreikan 400 miljoonan euron eläkeleikkauksia, jos Kreikka säästäisi saman summan sotilasmenoistaan. Kreikka suostui ehdotukseen.

Frankfurter Allgemeinen tietojen mukaan myös Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande olisivat suostuneet sovintoehdotukseen.

Nimettömät neuvottelulähteet kuitenkin kertovat, että IMF torppasi ehdotuksen.

Komission neuvottelijoiden mukaan ratkaisun löytyminen Kreikka-neuvotteluissa on IMF:n päätöksen jälkeen hyvin epävarmaa.

Saksalaislehden mukaan Juncker olisi varoittanut Alexis Tsiprasia, että euroryhmä aloittaa valmistelut Kreikan irtautumiseen eurosta, jos sopimusta ei synny. Lehti ei kuitenkaan kerro tiedon alkuperää.

Kreikka neuvottelee tällä hetkellä 240 miljardin euron tukipakettinsa viimeisestä 7,2 miljardin euron erästä. Pelastusohjelman on tarkoitus päättyä kesäkuun lopussa. Kreikan on tuolloin maksettava IMF:lle 1,6 miljardia euroa erääntyviä lainoja.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.