Mainos

Kreikka-kokoukseen yllätysvieraita

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja Euroopan keskuspankin EKP:n johtajat saapuivat eilen yllättäen Kreikan velkojien kokoukseen Berliiniin.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Christine Lagarden ja Mario Draghin läsnäolo osoittaa, kuinka tiukan paikan edessä Kreikka on. Kreikan olisi maksettava 300 miljoonan euron velka IMF:lle perjantaihin mennessä. On pelätty, että Kreikalla ei ole varaa velanmaksuun, mikä voisi johtaa maan sotkuiseen eroon euroalueesta.

Eilisillan tapaamiseen osallistuivat myös Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker, Ranskan presidentti Francois Hollande ja Saksan liittokansleri Angela Merkel. Saksalaisen Die Welt -lehden mukaan tapaamisen tavoitteena oli luoda lopullinen esitys Ateenaa varten. Merkelin toimiston mukaan tapaamisen jälkeen viisikko oli ainoastaan sopinut jatkavansa tiivistä yhteistyötä.

Nimettömään lähteeseen viittaavan Die Weltin mukaan Kreikan pääministeri Alexis Tsipras odotti EU:n, IMF:n ja EKP:n johtajien puhelua Ateenassa. Diplomaattilähde kertoo, ettei Tsiprakselle kuitenkaan soitettu.

Kreikka haluaa käyttöönsä viimeisen lainaerän, joka on suuruudeltaan 7,2 miljardia euroa. Velkojat ovat vaatineet Kreikalta suurempia muutoksia rahojen vastineeksi, mutta säästötoimia vastustava Kreikan hallitus ei ole suostunut myönnytyksiin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.