Mainos

Saksalaiskylän pormestari: ”Pian joku pakolaislapsi paleltuu täällä”

Passaun seudun kylissä soitetaan hälytyskelloja jo useita päiviä jatkuneen massiivisen pakolaisvirran vuoksi. Koska kuljetuskalustoa ja tiloja on liian vähän, monet turvapaikanhakijat joutuvat värjöttelemään raja-asemilla taivasalla myöhään yöhön.

Itä-Baijerin metsäisellä ylängöllä, Itävallan vastaisella rajalla, yölämpötilat ovat jo säännöllisesti lähellä nollaa tai pakkasen puolella. Syksyllä myös kosteusprosentti on erittäin korkea.

Läheskään kaikille Itävallasta busseilla tuleville ei pystytä järjestämään riittävästi lämmintä päälle, kun he odottavat sijoituspaikkaa raja-asemilla.

– On vain ajan kysymys, kun ensimmäinen pakolaislapsi paleltuu täällä vakavasti, Wegscheidin kylän apulaispormestari Lothar Venus korosti rajalla päivystäville toimittajille.

Viime yönä rajalta vietiin lähes 6000 turvapaikanhakijaa 

Poliisin mukaan päiväsaikaan turvapaikanhakijoiden sijoittaminen sujuu hyvin, mutta iltaa kohti tilanne kärjistyy.

– Meidän kollegamme Itävallassa ovat myös ylikuormitettuja, liittovaltion poliisin Freyungin osaston tiedottaja Thomas Schweikl sanoo ja viittaa siihen, että täysiä pakolaisbusseja tulee Itävallasta Saksan rajalle erityisesti illalla liikaa ja liian nopeasti.

Keskiviikon ja torstain vastaisena yönä Achleitenin ja Wegscheidin raja-asemilta Passausta vietiin väliaikaisiin vastaanottokeskuksiin lähes 6000 turvapaikanhakijaa. Myöhään illalla keskeisin ongelma oli se, että paikalle ei saatu riittävän nopeasti kuljetuskalustoa.

Tänään painetta yritettiin lievittää lähettämällä muutaman sadan pakolaisen ryhmiä kävellen rajan lähellä oleviin väliaikaisiin vastaanottokeskuksiin. Passaun rautatieasemalta lähti lisäksi neljä erikoisjunaa, joilla vietiin noin 2000 turvapaikanhakijaa eri puolille Saksaa.

– Berliinin hallituksen pitää nyt järjestää tänne nopeasti lisää poliiseja, autoja ja työvoimaa, jotta vapaaehtoiset eivät uuvu kokonaan, Passaun maakuntahallinnon apulaisjohtaja Raimund Kneidinger korosti MTV:lle Wegscheidissa.

Wegscheidin pormestarin Josef Lamperstorferin mukaan tilanne helpottuisi Itä-Baijerin kylissä, jos Itävallasta tulevat bussit voisivat jatkaa suoraan rajan yli muualle Saksaan. Laki ei kuitenkaan salli tätä. Turvapaikanhakijoiden rajanylitys pitää rekisteröidä. Jos näin ei tehdä, bussinkuljettajat saavat syytteen ihmissalakuljetuksesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.