Mainos

Müncheniin myös tänään 11 000 turvapaikanhakijaa: "Kapasiteettimme on äärirajoilla"

Turvapaikkaa hakevien tulva Baijerin pääkaupunkiin Müncheniin jatkuu myös tänään. Poliisi odottaa noin 11 000 pakolaista Itävallasta. Viikonlopun aikana Müncheniin tuli 20 000 turvapaikan hakijaa.

Pelkästään sunnuntaina 1,4 miljoonan asukkaan München otti vastaan 13 000 pakolaista. Viranomaiset arvioivat, että ylivoimainen enemmistö tulijoista oli syyrialaisia ja irakilaisia.

Vastaavia päivittäisiä pakolaismääriä on Münchenissä nähty viimeksi 1990-luvulla, kun Saksat yhdistyivät, Euroopan jako poistui ja Kosovossa sodittiin.

Münchenin kaupungin ja Ylä-Baijerin aluehallinnon edustajat korostivat sunnuntaina, että muun Saksan pitää auttaa. Münchenin alue ei enää yksin pysty hoitamaan tällaista turvapaikanhakijoiden määrää.

– Tilanne muuttuu tunti tunnilta vaikeammaksi. Me alamme olla kapasiteettimme äärirajoilla, Ylä-Baijerin hallintoaluetta johtava Wilhelm Blume-Beyerle tähdensi sunnuntaina illalla.

Osa turvapaikanhakijoista siirrettiin junilla ja busseilla jo viikonloppuna muualle Saksaan. Muiden muassa Dortmundiin ja Frankfurtiin meni molempiin useita satoja pakolaisia. Münchenin ylipormestari Dieter Reiter toivoo kuitenkin muilta osavaltioilta ja kunnilta suurempaa aktiivisuutta, koska pakolaistulva ei mitä ilmeisimmin hellitä lähipäivinä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.