Saksa valmistelee tähän asti suurinta asepakettiaan Ukrainalle – arvo noin 2,7 miljardia

Pekka Toveri arvioi, millaisissa tunnelmissa Venäjä viettää voitonpäivää: "Mikä olisi nöyryyttävämpää kuin ampua hävittäjä Punaisen torin yllä" 4:16
Pekka Toveri kertoo: Tällainen tulee olemaan Ukrainan vastahyökkäys.

Saksa valmistelee mittavaa 2,7 miljardin euron aseavun pakettia Ukrainalle, ilmoitti Saksan puolustusministeriö lauantaina. Tämä on Saksan suurin aseapupaketti Ukrainalle sen jälkeen, kun Venäjä aloitti suurhyökkäyksen Ukrainaan viime vuoden helmikuussa.

Lahjoitukseen sisältyy esimerkiksi 30 Leopard 1 -panssarivaunua, ilmatorjunnan 15 Gepard-panssariajoneuvoa, panssaroituja Marder-ajoneuvoja ja 200 tiedustelulennokkia, kertoo Der Spiegel.

– Me kaikki toivomme Venäjän Ukrainan kansaa vastaan aloittaman kauhean sodan nopeaa loppumista, mutta valitettavasti se ei ole näköpiirissä. Tästä syystä Saksa antaa kaiken avun jonka se voi antaa, niin kauan kuin on tarpeen, kommentoi Saksan puolustusministeri Boris Pistorius.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi matkusti lauantaina vierailulle Roomaan, missä hän tapaa muiden muassa paavi Franciscuksen. Uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan Zelenskyi saattaisi olla jatkamassa matkaansa Roomasta Berliiniin. Saksan viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa Ukrainan presidentin vierailusta Berliiniin.

Muuttavatko brittiohjukset sodan suunnan Ukrainassa? Tällainen on Storm Shadow -järjestelmä 2:15
Katso videolta, millainen Storm Shadow -ohjusjärjestelmä on.

Suomi antanut raivauspanssarivaunuja

Länsiliittolaiset ovat antaneet Ukrainaan yhä tehokkaampia aseita helmikuun 2022 jälkeen. Toistaiseksi lännestä ei kuitenkaan ole toimitettu maahan Zelenskyin pyytämiä kehittyneitä hävittäjälentokoneita.

Saksa antoi viime vuonna Ukrainalle puolustustarvikeapua kahden miljardin euron arvosta.

Saksa on myös luvannut toimittaa Ukrainalle edistyneempiä Leopard 2 -tankkejaan ja on alkanut kouluttaa ukrainalaisia sotilaita niiden käyttöön.

Suomi on sekin antanut Ukrainalle puolustustarvikeapua, johon on sisältynyt ainakin Leopard 2 -raivauspanssarivaunua.

Ukrainan ilmatorjunta tuhoaa Venäjän itsemurhadronet Kiovan taivaalta 1:01
Ukrainan ilmatorjunta tuhoaa Venäjän itsemurhadronet Kiovan taivaalta.

Lue myös:

    Uusimmat