Saksa aikoo poistaa koronarajoitukset rokotetuilta ja sairastaneilta jo tällä viikolla: Maassa yhä yli 18 000 tartuntaa päivässä

2:10
Saksan hallitus haluaa kaikkien osavaltioiden noudattavan samoja rajoituksia ja sulkuja - kirjeenvaihtaja kertoo, mitä tämä käytännössä tarkoittaa

Saksassa aiotaan poistaa koronarajoitukset niiltä, jotka ovat saaneet molemmat rokoteannokset. Hallitus julkaisi tiistaina lakiluonnoksen, jonka mukaan liikkumisen ja lähikontaktien rajoitukset eivät enää koskisi molemmat rokoteannokset saaneita.

Myös covid-19-taudin sairastaneet vapautuisivat koronarajoituksista. Lain täytyy vielä saada parlamentin hyväksyntä, mutta se voi tulla voimaan jo tällä viikolla.

Oikeusministeri Christine Lambrecht totesi, että kaikille vapauksien rajoittamisille on oltava hyvä syy.

–  Heti kun tämä syy lakkaa olemasta, näiden rajoitusten ei enää pidä olla voimassa, Lambrecht sanoi.

Saksassa on tällä hetkellä voimassa valtakunnallinen linjaus, jonka mukaan alueilla, joilla ilmaantuvuusluku on edellisen viikon ajalta yli 100 tapausta sataatuhatta asukasta kohden, täytyy ottaa käyttöön öinen ulkonaliikkumiskielto, ja ihmiset saavat tavata päivässä vain yhden ihmisen oman taloutensa ulkopuolelta.

Alhaisemman ilmaantuvuuden alueilla muun muassa ravintolat ja erikoisliikkeet saavat kuitenkin olla auki ihmisille, jotka esittävät negatiivisen koronatestituloksen. Uuden lain myötä rokotetut nousevat tässä samaan asemaan negatiivisen testituloksen saaneiden kanssa.

Jotkin osavaltiot ovat jo kertoneet aikovansa poistaa negatiivisen testin vaatimuksen rokotetuilta. 

Saksassa on käynnissä kolmas tartunta-aalto, ja maa on ollut yhtäjaksoisesti eritasoisissa sulkutiloissa marraskuusta lähtien. Noin 80 miljoonan asukkaan maassa todetaan edelleen keskimäärin yli 18  000 tartuntaa päivässä, mutta tartunnat on saatu nyt hienoiseen laskuun. Myös aluksi hyvin verkkaisesti edennyt rokottaminen on viime viikkoina lähtenyt paljon parempaan vauhtiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja