Mainos

SAK aikoo pureutua parempien työpaikkojen luomiseen

Ammatillisen koulutuksen lisäämiseksi SAK on esittämässä työpaikoille osaamisvaltuutettuja, joiden asema olisi verrattavissa luottamusmiehiin ja työsuojeluvaltuutettuihin.

Suomen Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK aikoo tulevina vuosina keskittyä entistä enemmän osaamisen ja sitä kautta maan kilpailukyvyn turvaamiseen. Normaalin palkansaajien edunvalvonnan ohella vaikuttamisen painopistettä halutaan siirtää koulutukseen ja työelämän muutosten hallintaan.

Keskeinen tavoite on turvata suomalaisen työn tulevaisuus.

Linjauksista päätetään SAK:n edustajakokouksessa Helsingissä kesäkuun alussa. Viiden vuoden välein järjestettävä kokous hakee vastauksia kaikkiin niihin muutospaineisiin, jotka pitkällä aikavälillä vaikuttavat palkansaajien asemaan ja toimeentuloon.

Tavoitteita tänään esitellyt SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen korosti, että keskeistä on edelleen vakaan ja vastuullisen talous- ja työllisyyspolitiikan turvaaminen. Tulevaisuudessa SAK haluaa olla entistä tiiviimmin mukana elinkeinopolitiikassa ja osaamisen kehittämisessä.

Ammatillisen koulutuksen lisäämiseksi SAK on esittämässä työpaikoille osaamisvaltuutettuja, joiden asema olisi verrattavissa luottamusmiehiin ja työsuojeluvaltuutettuihin. Ihalaisen mukaan kokemukset Noste-ohjelmassa mukana olleiden noin 800 "luotsin" toiminnasta ovat olleet erittäin hyvät.

Ihalainen valitaan neljännelle kaudelle

Globalisaation lisäksi järjestön haasteina ovat väestön ikääntyminen ja pätkätöiden lisääntyminen. Jo neljännes suomalaisista tekee määrä- tai osa-aikaista tai vuokratyötä.

Pätkätyöntekijöiden edunvalvonta ja nuorten järjestäytyminen ovatkin tulevina vuosina vahvasti esillä. halaisen mukaan SAK aikookin lähestyä heitä aivan uuden konseptin pohjalta.

Kokouksessa käsitellään myös SAK:n jäsenliittojen tekemiä 34 esitystä esimerkiksi työttömyysturvan parantamisesta, vuokratyön valvonnasta, työterveyshuollon ja työturvallisuuden tasapuolisuudesta sekä luottamushenkilöiden aseman ja jäsenpalveluiden kehittämisestä.

Ihalainen valitaan kokouksessa jatkamaan puheenjohtajana. Hän on pitänyt kuitenkin todennäköisenä jättäytymistä tehtävästä ennen seuraavan viisivuotiskauden päättymistä.

Vuodesta 1990 lähtien SAK:ta johtanut Ihalainen saavuttaisi eläkeiän ensi vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.