Saitko yllättäen viestin "Osuuspankilta" tai "Suomi.fi-palvelusta"? Traficom varoittaa huijauksista

Iinan äiti joutui harvinaisen röyhkeän huijausyrityksen kohteeksi Whatsappissa – tekotapa oli viranomaisellekin uusi 4:23
Digi- ja väestötietoviraston johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku kommentoi niin kutsuttuja Whatsapp-huijauksia MTV Uutisille.

Suomessa on liikkeellä huijausviestejä, joissa ihmisten verkkopankkitunnuksia kalastellaan Suomi.fi-palvelun ja Osuuspankin nimissä, varoitti liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kyberturvallisuuskeskus perjantaina.

Esimerkiksi Suomi.fi-palvelun nimissä lähetetty sähköposti kehottaa lukemaan viestin välittömästi. Viestissä väitetään, että turvallisuuden tai teknisen virheen vuoksi viestin voi lukea vain kirjautumalla toisaalla olevaan palveluun.

Joissakin viesteissä on keskuksen mukaan ollut mukana myös Suomen leijona -symboli lisäämässä uskottavuutta.

Keskuksen mukaan huijausviestit tunnistaa helpoiten siitä, että viesteissä olevan linkin takana pyydetään pankkitunnuksia tai luottokorttitietoja.

Palveluihin ei kannata koskaan kirjautua viestinä lähetetyn linkin välityksellä vaan ainoastaan palveluiden omien virallisten nettisivujen tai sovellusten kautta, keskus ohjeistaa.

Lue myös:

    Uusimmat