SaiPalle taas NHL-laina – lappeenrantalaisille tuttu puolustaja liittyy joukkueeseen tiistaina

Boston Bruinsin puolustaja Urho Vaakanainen vahvistaa SaiPan takalinjoja. Vaakanainen liittyy lappeenrantalaisjoukkueeseen lainasopimuksella.

Vaakanainen on tuttu pelaaja SaiPalle, sillä mies kiekkoili joukkueessa kauden 2017–2018 ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan. SaiPan mukaan Vaakanaisen lainasopimus on voimassa toistaiseksi ja sen pituus riippuu NHL-harjoitusleirien alkamisesta.

Boston varasi Vaakanaisen ensimmäisellä kierroksella numerolla 18 kesällä 2017. Vaakanainen ei kahdella Bruins-kaudellaan ole onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa NHL:ssä.  Pääasiassa mies on kiekkoillut AHL-seura Providence Bruinsin riveissä.

Ensimmäisellä kaudella NHL-otteluita kertyi kaksi ja toisella viisi. Vaakanainen oli kesällä mukana Bruinsin joukkueessa NHL:n pudotuspelikuplassa, mutta ei päässyt pelaamaan.

SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen sanoo tiedotteessa lainasopimuksen hyödyttävän molempia osapuolia. Vaakanaisen odotetaan liittyvän SaiPan joukkueeseen tiistaina, kun hänen koronavirustestinsä tulos valmistuu.

– Meillä on puolustuksessa loukkaantumisia ja Bruins haluaa Vaakanaiselle pelejä ennen NHL:n alkua. Uke halusi tulla meille, joten mielellämme autamme häntä saamaan pelituntumaa ja samalla hän auttaa meitä, Markkanen sanoo.

Vaakanainen on pelannut edellisen ottelunsa maaliskuussa. Mies vakuuttaa kuitenkin olevansa kunnossa. Paluuaikataulusta Pohjois-Amerikkaan hänellä ei ole tietoa.

– Ei ole mitään tietoa. Varmaan tällä viikolla tulee lisätietoja.

SaiPa on ollut viime aikoina aktiivisesti pelaajakaupoilla. Viime viikolla seura kertoi Eetu Tuulolan ja Rasmus Hämäläisen liittyvän joukkueeseen. Calgaryn Flamesin sopimuspelaaja Tuulola pelaa lainasopimuksella, Hämäläinen puolestaan try out -sopimuksella.

SaiPa lomautti syksyn yt-neuvotteluidensa päätteeksi valmennus- ja urheilujohtonsa vuoden loppuun saakka. Pelaajien palkkoja alennettiin.


Lue myös:

    Uusimmat