Saimaannorppa hukkui kalaverkkoon – oli todennäköisesti lähes vastasyntynyt

Pihlajavedeltä Savonlinnassa on löytynyt kalaverkkoon kuollut saimaannorppa, Metsähallitus kertoo. Kalastaja ilmoitti asiasta Metsähallitukselle. 

Verkko oli noin 10 metrin syvyydessä, molemmista päistä ankkuroitu kuhaverkko, jonka solmuväli oli 50 millimetriä ja langan paksuus 0,17 millimetriä.

Metsähallituksen mukaan kyseessä oli todennäköisesti tänä keväänä syntynyt kuutti, mutta se tipahti verkkoa nostettaessa takaisin veteen ja vajosi pohjaan. Metsähallitus kertoo, ettei yksilöä voida tutkia tällä hetkellä tarkemmin.

Kuolleista ja vahingoittuneista saimaannorpista pyydetään ilmoittamaan viipymättä Metsähallitukselle puhelimitse numeroon 0206 39 5000. Mikäli kuollut norppa löytyy vedestä, täytyy varmistaa, etteivät aallot vie sitä mennessään. 

Jos hylje on jäänyt pyydykseen, on siitä kalastuslain mukaan viipymättä ilmoitettava Luonnonvarakeskukselle. Pyydykseen jääneestä saimaannorpasta tulisi ilmoittaa suoraan saimaannorpan suojelusta vastaavalle Metsähallitukselle, joka välittää ilmoituksen Luonnonvarakeskukselle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja