Mainos

Sailas myöntää: Vehviläis-kaupat olisi pitänyt jättää tekemättä

Eläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas myöntää, että tämän hetken tiedoilla kohukauppa Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläisen asunnosta olisi varmaankin pitänyt jättää tekemättä.

Kauppa tehtiin laillisesti ja hyvän hallintotavan kirjainta noudattaen. Hyvän hallintotavan henkeä ei silti ehkä noudatettu, ja jo etukäteen olisi pitänyt pohtia, miltä se julkisuudessa näyttää, Sailas sanoi yhtiönsä tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Asiassa olisi myös pitänyt harjoittaa aloitteellista ja aktiivista avoimuutta.

Sailaksen mukaan aloite kauppaan tuli syksyllä 2010 Finnairin hallituksen silloiselta puheenjohtajalta Christoffer Taxellilta, joka oli selvittämässä, kuinka Vehviläisen työsopimukseen kirjattu asuntoetu käytännössä toteutetaan. Edusta oli sovittu jo ennen kuin Sailas tuli Finnairin hallitukseen.

– Taxell kysyi jonkun kokouksen jälkeen, että voiko Ilmarinen tätä katsoa, kun teillä on 4500 vuokra-asuntoa, Sailas kertoi.

Hän sanoo ilmoittaneensa heti, ettei voi itse eturistiriidan takia hoitaa asiaa. Sen jälkeen asia siirtyi yhtiöiden kiinteistöosastojen väliseksi.

Päätöksentekoa kirkastetaan

Harri Sailas sai jo eilen asiassa puhtaat paperit Ilmarisen hallitukselta. Sen mukaan lähipiirikauppoihin liittyvää päätöksentekoprosessia tullaan Ilmarisessa kuitenkin kirkastamaan kevään aikana.

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) taas haluaa Helsingin Sanomien mukaan, että eläkeyhtiöt vastaisuudessa ilmoittavat kaikki lähipiiriensä kaupat Finanssivalvonnalle.

Vehviläisen kanssa tehdyn asuntokaupan purkamiseen Sailas ei näe aihetta. Myös Ilmarisen hallitus totesi tiistaina, että se täyttää yhtiön sijoituskriteerit sekä tuoton että riskin suhteen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.