Mainos

Sähköt voivat mennä poikki sunnuntaina

Fortum varautuu häiriöihin sähkönjakelussa sunnuntaina ja kohottaa viankorjausvalmiuttaan ennustetun myrskyn takia. Vattenfall tarjoaa tekstiviestillä tietoa sähkökatkoksista.

Sääennusteen mukaan lounaanpuoleinen tuuli voimistuu ylihuomenna paikoin myrskyksi ja sähkölinjoille kaatuvat puut voivat aiheuttaa häiriöitä sähkönjakelussa. Tämänhetkisten ennusteen valossa tuuli voi olla puuskissa paikoin yli 20 m/s.

- Olemme varanneet ylimääräistä henkilöstöä käyttökeskukseen, maastoon ja asiakaspalveluun sekä lisätyövälineitä viankorjaukseen. Henkilöstöä on noin viisinkertainen määrä normaaliin viikonloppuun verrattuna, kertoo Fortumin asiakkuuspäällikkö Juha Matikainen.

Fortumin mukaan yli 90 prosenttia sähkökatkoksista on luonnon aikaansaamia.

Vattenfall tarjoaa tekstiviestillä tietoa

Myös Vattenfallissa varaudutaan korjaamaan viikonlopunaikana myrskyn aiheuttamia sähkökatkoja. Se lupaa myös tiedottaa katkoksista tekstiviestillä tai sähköpostilla niille asiakkailleen, jotka käyvät etukäteen ottamassa maksuttoman palvelun käyttöönsä yhtiön verkkosivuilla.

- Sähkökatkojen tekstiviestipalvelu on Suomessa energia-alalla uutta ja kaikkiaankin läpimurto massatekstiviestin hyödyntämisessä tehokkaana ja nimenomaan asiakaskohtaisena palveluna. Emme lähetä viestejä sattumanvaraisesti, vaan asiakkaat saavat itseään koskevaa tietoa sähkökatkosta, vian korjauksesta ja katkon päättymisestä, kertoo käyttöpäällikkö Markku Vänskä Vattenfall Verkko Oy:stä.

Käyttöpäällikkö uskoo, että sähkökatkojen tekstiviestipalvelulle on monenlaisia käyttäjiä.

- Jatkuvasti on erilaisia kohteita, joissa ei ole ketään paikalla. Työpäivän aikana ollaan pois kotoa, mökiltä on hyvä saada tieto sähkökatkosta, kunnat voivat tarvita saman tiedon useista eri kohteista, esimerkiksi veden pumppaamolta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.