Sähköpotkulaudalla törttöillyt ranskalaisnainen ajoi jalankulkijan päälle ja pakeni paikalta – sai syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta

Sähköpotkulaudat ovat palanneet katukuvaan - tapaturma-asemat kiireisiä 2:00
Sähköpotkulaudat ovat palanneet kesän mittaan katukuvaan myös Suomessa – tapaturma-asemat kiireisiä

Nuori ranskalaisnainen on saanut syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta, koska hänen epäillään ajaneen jalankulkijan päälle sähköpotkulaudalla. Jalankulkija kuoli vammoihinsa pari päivää myöhemmin.

Raskauttavana tekijänä pidetään sitä, että epäilty pakeni onnettomuuspaikalta.

Uhri oli ollut ystävänsä kanssa kävelyllä jalankulkijoille varatulla alueella, kun kahta ihmistä kuljettanut sähköpotkulauta jyräsi hänet takaapäin. Uhri oli Pariisissa asuva 32-vuotias italialaisnainen.

Asukkaat ovat kyllästyneet holtittomiin lautailijoihin

Sähköpotkulautoja käytetään Pariisissa paljon, ja monet kaupungin asukkaat ovat kyllästyneet niiden holtittomiin kuljettajiin.

Turma tapahtui pari viikkoa sitten ja se on virittänyt keskustelua siitä, tulisiko sähköpotkulautojen ylipäätään olla sallittuja Pariisissa.

Virallisesti sähköpotkulautoja ei saa Pariisissa käyttää jalkakäytävillä eikä niillä saa kulkea kuin yksi ihminen kerrallaan. Lautojen nopeus on rajoitettu 20 kilometriin tunnissa eikä niitä saa pysäköidä jalkakäytäville.

Valvonta on kuitenkin lepsua, eivätkä monet potkulautojen käyttäjät piittaa tai ole tietoisia säännöistä.

Suuri osa potkulautailijoista ajellut jalkakäytävällä

Vakuutusyhtiö Axan tytäryhtiön teettämässä kyselyssä ilmeni, että lähes neljä viidestä sähköpotkulautojen käyttäjästä myöntää ajelleensa jalkakäytävillä. Kaksi kolmesta myönsi ajavansa liikennevaloista läpi vanhoilla vihreillä.

Viime vuoden aikana yhteensä 78 jalankulkijaa loukkaantui törmäyksissä sähköpotkulautojen tai vastaavien sähköisten kulkulaitteiden kanssa, ilmenee Ranskan liikenneturvallisuusviraston tilastosta.

Lue myös:

    Uusimmat