Mainos

Sähkökatkokset lähes korjattu

Suurin osa kaatuneiden puiden aiheuttamista sähkökatkoksista Etelä-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjanmaalla on saatu korjattua. Sähköyhtiööiden korjaukset kuitenkin jatkuvat edelleen.

Kaatuneista puista aiheutuneiden sähkökatkojen korjaustyöt jatkuvat edelleen.

Fortumin verkossa Etelä-Suomen alueella on vielä iltaseitsemän aikaan ollut noin 1500 taloutta ilman sähköä. Sähköttömiä alueita on Vihdissä, Nummi-Pusulassa ja Hyvinkäällä.

Pohjanmaalla ja Satakunnassa sähkökatkosta kärsii edelleen noin 100 taloutta. Fortumilta arvioitiin, että valtaosa asiakkaista saa sähköt vielä tämän päivän aikana. Vattenfallin sähköverkon kaikki katkokset on jo saatu korjattua.

Sekä Fortumin, että Vattenfallin asiakkailla on mahdollisuus saada korvauksia pitkistä, yli 12 tuntia kestäneistä sähkökatkoista. Vakiokorvaussumma määräytyy asiakkaan vuotuisen verkkopalvelumaksun ja yhtäjaksoisen keskeytyksen keston mukaan.

Fortumin asiakkaista korvauksen on saamassa noin toistakymmentä tuhatta asiakasta. Vattenfallin käyttöpäällikkö Markku Vänskä ei vielä osannut sanoa, kuinka monelle heidän asiakkaalleen katkosta korvataan.

- Emme ole vielä ehtineet käydä määrää läpi. Korvattavia talouksia ei kuitenkaan ole paljon.

Lauhtunut sää on helpottanut korjaustöitä, mutta toisaalta se on aiheuttanut myös jonkin verran uusia vikoja. Katkokset johtuivat runsaan lumen sähkölinjoille kaatamista puista.

Heinolaa uhkasi vesipula sähkökatkosten vuoksi

Sähkökatkokset uhkasivat tänään lopettaa puhtaan veden heinolalaisilta. Vesihuoltolaitos ehti jo hankkia luvan pintaveden käyttämiseen, ennen kuin kolme päävedenottamoa saatiin jälleen toimimaan.

Heinolalaisia kehotetaan kuitenkin välttämään turhaa veden käyttöä, sillä varastoissa on kolmanneksen vajaus sähkökatkoksen jäljiltä. Tilanne palautuu normaaliksi muutamien päivien kuluttua, mikäli sähköä tulee taas jatkuvasti.

Heinolan päävedenottamot välittävät vuorokaudessa liki 3000 kuutiota vettä noin 15 000 asukkaalle. Reservejä ei ole, vaan suunnilleen kaikki vesi menee saman tien jakeluverkkoon.

Isot vedenottamot putosivat päältä miltei yhtäaikaisesti aamulla puoli kuuden aikaan niin, että toimintakuntoiseksi jäi vain yksi pieni ottamo. Korjausmiehet saivat virran takaisin yhdentoista maissa aamupäivällä.

Heinolan vesihuoltolaitos sai aamupäivällä terveysviranomaisilta luvan käyttää tarvittaessa pintavettä vedensaannin varmistamiseksi kaupungissa.

Vesihuoltoinsinööri Mikko Kankaanpään mukaan väestölle välitetään toimintaohjeita, jos pintavettä joudutaan käyttämään.

- Meillä itsellämme on mahdollisuus vain klooraukseen, jolla pöpöt kuolevat, Kankaanpää sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.