Safariyrittäjä joutui erikoisen kahvihyökkäyksen kohteeksi Lapissa – moottorikelkkojen parkkeerauksesta "pimahtanut" mies tunki bensatankkeihin kahvinpuruja

Lapissa on selvitelty epätavallista kahvikostoa. Mies oli kaatanut erään lappilaisen safariyrityksen moottorikelkkoihin polttoainetankkeihin kahvinpuruja. Rovaniemen hovioikeus ratkaisi asian aiemmin tällä viikolla.

Tapaus sattui Kittilässä keväällä 2016. Tuomion perusteella teon taustalla olivat moottorikelkkasafareita järjestävän yrittäjän ja syytteessä olleen miehen välinen erimielisyys kelkkalatumaksusta sekä se, että kyseessä olleet moottorikelkat olivat olleet erään huoltamon polttoainesäiliöiden tiellä.

Safariyrittäjä ja kelkkojen omistaja oli oikeudessa kertomansa mukaan kuullut syytetyltä, että tämä oli "pimahtanut" löydettyään kelkat huoltamolta ja kaatanut kahvia tankkeihin.

Kelkat olivat sabotaasin seurauksena sammuneet muutaman kilometrin ajon jälkeen, kun niitä oli seuraavan kerran käytetty. Kahvisabotaasista seurasi korjaamoruljanssi.

Maksettavaksi kovat korvaukset

Kahvia tankkiin kipannut mies kiisti teon oikeudessa. Hänen kertomuksensa lisäksi oikeuden tarkasteltavana oli kuitenkin myös valvontakamerakuvaa, joka tuki syytettä.

Lisäksi osapuolten välillä oli käyty aihetta tukevaa sähköpostikirjeenvaihtoa.

Vuonna 1968 syntynyt mies tuomittiin vahingonteosta 50 päiväsakon rangaistukseen. Sakoista jää miehen tuloilla maksettavaa yhteensä 1400 euroa.

Lisäksi mies joutuu maksamaan safariyrityksen oikeudenkäyntikulut sekä korvaamaan yritykselle vahingonkorvauksena yhteensä reilut 12 000 euroa.

Mies valitti tuomiostaan, mutta Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua. Hovioikeus päätti asiasta torstaina.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja