Mainos

Saddam: Irakilla ei ole joukkotuhoaseita

Irakilla ei ole joukkotuhoaseita, presidentti Saddam Hussein vakuutti tänään vain kaksi päivää ennen kuin YK:n asetarkastajien eturyhmän on määrä saapua Bagdadiin.

Saddam selitti asiaa parlamentille lähettämässään kirjeessä. Siinä hän kertoi hyväksyneensä YK:n asetarkastuksia koskevan päätöslauselman, vaikka parlamentti suosittelikin sen hylkäämistä, välttääkseen antamasta Yhdysvalloille tekosyytä hyökkäykseen.

-Vihollisenne on jälleen yrittänyt saada suunnitelmansa läpi YK:n turvallisuusneuvoston suojissa - toivomme, että valitsemamme menetelmä johtaa totuuden esiintuloon ja se on, ettei Irakilla ole joukkotuhoaseita, sanottiin kirjeessä, joka annettiin julkisuuteen.

Blix: Irakin niskurointi vakavaa

Irakin yritykset estää tai vaikeuttaa YK:n asetarkastajien työtä olisi "hyvin vakavaa", sanoi asetarkastajien johtaja Hans Blix Pariisissa tänään. -(Kohteeseen) pääsyn estäminen, tai sen lykkääminen tai yritykset siirtää jotakin pois -- tämä olisi hyvin vakavaa, Blix sanoi tavattuaan Ranskan ulkoministerin Dominique de Villepinin.

Blix pysähtyi Ranskassa matkallaan Irakiin, jonne hänen on määrä saapua maanantaina. Matkan toinen pysähdys on huomenna Kyproksessa. Asetarkastusten on puolestaan määrä jatkua 27. marraskuuta.

(MTV3-STT-AFP)

(Seitsemän uutiset 16.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.