Mainos

Sadat mukana terrorismin vastaisessa mielenosoituksessa – pääministerin virka-asunnolle kynttilöitä

Arviolta vajaat 300 ihmistä osoitti mieltään tänään Helsingin keskustassa Narinkkatorilla.

Heistä parisataa osallistui Terrorismin vastainen mielenilmaisu -mielenosoitukseen. Loput olivat vastamielenosoittajia, joiden mielenilmaisun nimenä oli Yhdessä fasismia ja fundamentalismia vastaan.

Mielenosoitusten välillä oli huutelua, mutta muuten tapahtuma sujui melko rauhallisesti. Vastamielenosoittajat kokoontuivat aluksi Terrorismin vastaisen mielenilmaisun lähelle, mutta poliisi ohjasi heidät pian toiselle laidalle Narinkkatoria.

Poliisi otti mielenosoituksista kiinni yhteensä kaksi ihmistä - yhden kummastakin leiristä.

– Toinen otettiin kiinni virkamiehen vastustamisesta ja toinen niskoittelusta. Seurauksena heille on sakkorangaistus, kertoi Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Jere Roimu tiedotteessa.

Lisäksi poliisi kertoi poistaneensa paikalta muutamia ihmisiä. Narinkkatorilla oli kymmeniä poliiseja, ainakin neljä ratsupoliisia ja useita poliisiautoja.

"Natsit pois!" vaativat vastamielenosoittajat

Terrorismin vastaisessa mielenilmaisussa pidettiin noin tunnin aikana puheita, joissa vaadittiin rajojen sulkemista, hallituksen eroa ja laittomasti maassa oleskelevien poistamista.

Puheiden yhteydessä huudettiin myös iskulauseita, joissa muun muassa vaadittiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) eroa.

Vastamielenosoittajat vastasivat puheisiin aukion toiselta laidalta muun muassa buuaamalla sekä huutamalla iskulauseita kuten "natsit pois!" Lisäksi mielenosoittajat kutsuivat poliiseja "natsien kätyreiksi".

Kesärannan portille laskettiin kynttilöitä

Vastamielenosoittajat hajaantuivat pois torilta, kun Terrorismin vastainen mielenilmaisu -ryhmä lähti marssimaan kohti pääministerin virka-asuntoa Kesärantaa.

Kesärannan portilla joukko laski kynttilöitä Turun terrori-iskun uhrien muistolle.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.