Saavutko huomenna tällä lennolla Turkuun? Viranomaiset ovat sinua vastassa

3:38
Näin "koronalennoista" tunnetusta Skopjesta uutisoitiin elokuussa.

Turkuun saapuu jälleen perjantaista alkaen lentoja Pohjois-Makedonian Skopjesta yli kuukauden tauon jälkeen. Perjantaina saapuville on luvassa koronatestaus ja omaehtoinen karanteeni, tiedottaa Turun kaupunki.

Pohjois-Makedonia kuuluu THL:n koronariskin arvioimista varten luodun liikennevalomallin punaiseen luokkaan.

Maasta saapuvien kehotetaan jäävän 14 vuorokauden omaehtoiseen karanteeniin, jota voidaan kuitenkin lyhentää kahdella vähintään 72 tunnin välein otetulla negatiivisella koronatestillä.  

Jos Skopjesta Turkuun saapuvalla henkilöllä on alle 72 tuntia vanha negatiivinen testitulos koronatestistä, hän voi hakeutua toiseen koronatestiin 72 tunnin maassa oleskelun jälkeen.

Jos myös sen testin tulos on negatiivinen, 14 vuorokauden omaehtoisen karanteenin voi keskeyttää. Karanteenin voi keskeyttää myös, jos Suomessa vähintään 72 tunnin välein tehtyjen kahden testin tulokset ovat negatiivisia.  

Jos matkustaja haluaa lyhentää omaehtoisen karanteenin pituutta koronatesteillä, hänen tulee hakeutua esimerkiksi kuntansa terveyskeskukseen tai omaan työterveyshuoltoon.   

Skopjesta tulee jatkossa lentoja Turkuun tämän hetken tietojen mukaan kerran viikossa.

Virusdataa tarjoavan Worldometer-sivuston mukaan Pohjois-Makedoniassa rekisteröitiin eilen korkein päiväkohtainen tartuntaluku: 317 uutta tapausta. Kaikkiaan tapauksia on maassa yli 19 000 ja kuolemia 772.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja