Mainos

Säätiöjohtaja puolustaa vaalitukien jakamista

Nuorisosäätiön johtaja puolustelee poliitikoille annettua vaalirahoitusta.

Viikonloppuna tuli ilmi, että Nuorisosäätiö on tukenut pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) presidentinvaalikampanjaa sekä kansanedustaja Antti Kaikkosta (kesk.) eduskunta-, kunta- ja europarlamenttivaaleissa. Nuorten vuokra-asumista edistävä Nuorisosäätiö saa tukea raha-automaattiyhdistykseltä (RAY).

Toimitusjohtaja Seppo Pyykkösen mielestä Nuorisosäätiöllä on kuitenkin oikeus osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja rahoittaa nuorten asioita ajavia poliitikkoja.

- Minä katson, että säätiö voi olla pienimuotoisesti mukana tällaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa tukemalla tätä työtä tekeviä aktiivisia kansalaisia, Pyykkönen painotti MTV:n uutisten haastattelussa.

Patentti- ja rekisterihallitus on vaatinut Vanhasta ja Kaikkosta rahoittaneilta Kukkaisrahastosäätiöltä ja Nuorisosäätiöltä selvitystä säätiöiden toiminnasta. Säätiöitä valvovan PRH:n linjanjohtajan Olli Koikkalaisen mukaan on todennäköistä, että säätiöt ovat jakaneet rahaa omien sääntöjensä vastaisesti.

Nuorisosäätiön johtaja ei halua vielä kommentoida asiaa, koska tarkastus on kesken.

- Me tietysti hankimme tietoa vanhoista tilinpäätöksistä. Tänään meillä on alkanut Raha-automaattiyhdistyksen tarkastajien tarkastus, ja he käyvät neljän vuoden ajalta toimintaamme läpi. Se koskee yleisavustustamme eli 250 000 euroa, Pyykkönen selvittää.

Pyykkösen mukaan Nuorisosäätiön puheenjohtajana toimiva Antti Kaikkonen ei itse päättänyt tukisummiensa suuruutta. Kyse oli Pyykkösen mukaan muutoinkin pienimuotoisesta vaalirahoituksesta, esimerkiksi kuntavaaleissa summa oli alle tuhat euroa.

Patentti- ja rekisterihallitus toivoo säätiöiltä vastausta selvityspyyntöönsä noin kahden viikon sisällä.

Katso Pauli Poutasen juttu (Kymmenen uutiset 21.9.2009)

RAY VOI PERIÄ NUORISOSÄÄTIÖN TUKIA TAKAISIN

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.