Säässä ihana käänne vappupäiväksi – "Joku saattaa pärjätä t-paidassa ja sortseissa"

Sää kylmenee viikonlopuksi, mutta vappupäivälle on luvassa auringon pilkahdus 4:45
Vappupäivänä voidaan osassa maata nauttia auringosta

Tulevaa viikonloppua ja vappuaattoa vietetään melko koleissa merkeissä, mutta vappupäivänä aurinko lämmittää etenkin etelässä.

Viikonlopun sää näyttää kolealta ja epävakaiselta. Pohjoisessa voidaan nähdä lumisateita ja jopa tavallista viileämpiä lämpöasteita.

Uusi sateita tuova matalapaine saapuu vappuaatoksi, jolloin maan keskivaiheilla voi sataa räntää, etelässä pääosin vettä. 

– Plus-asteita ei yli kymmentä vappuaattona juuri ole. Lämpötilat saattavat etelässäkin jäädä pilvisillä ja sateisilla alueilla lähemmäs +5 astetta. Eli kosteaan, koleaan vappuun on syytä varautua, meteorologi Aleksi Jokela kertoi MTV Uutiset Livessä perjantaiaamuna.

Sateet jäänevät etelässä silti enimmäkseen kuuroiksi. Lapissakin vappuaatto on enimmäkseen poutainen. Päivälämpötilat pyörivät koko maassa 5–10 asteen välillä.

– Vappupäivästä on näillä näkymin tulossa huomattavasti mukavampi. Ainakin etelässä on todennäköisesti vähän aurinkoisempaa tiedossa. Osaan maata on tiedossa ehkä jopa täysin aurinkoinen vappu. 

Kaikkein todennäköisimmät aurinkoiset alueet vappupäivänä ovat länsirannikon, Länsi-Suomen ja Etelä-Suomen tienoilla.

– Tuulet eivät ole kovinkaan voimakkaita ja auringon teho on tällä hetkellä jo sen verran voimakas, että joku saattaa pärjätäkin t-paidassa ja sortseissa, Jokela sanoo vappupäivää odottaville juhlijoille.

Lue myös:

    Uusimmat