Saako presidenttiä hakea tanssiin Linnan juhlissa?

Itsenäisyyspäivää juhlistetaan perinteisillä Linnan juhlilla tulevana tiistaina. Jos tanssijalka vipattaa, taitoja on tullut hiottua ja sattuu olemaan kutsuttujen joukossa, saako vaikka itse presidenttiä hakea tanssiin? Helmi selvitti, onko etikettivirhe pyytää rouva presidenttiä parketille!

Jos on varma tanssitaitojensa suhteen ja Linnan juhliin kutsuttujen joukossa, pääsee askelkuvioitaan esittelemään itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Presidentinlinnaan. Oman partnerin pyörittämisen lisäksi myös muita vieraita voi tanssittaa, mutta saako itse presidentti Tarja Halosta pyytää parketille?

Helmi kysyi Linnan juhlien tiedotustilaisuudessa presidentin ensimmäiseltä adjutantilta, everstiluutnantti Jukka Jokiselta onnistuisiko presidentin tanssittaminen Linnan juhlissa, vai olisiko se etikettivirhe.

– Ei se ole varsinaisesti etikettivirhe, mutta itse en näkisi sitä välttämättä tarpeellisena, vastasi Jokinen. Tasavallan presidentin kanslian lehdistöpäällikkö Eila Nevalainen lisäsi, että presidentti liikkuu juhlien aikana vieraiden kanssa paljon, eikä ole siis kaiken aikaa tanssisalissa.

Nyt kun on selvinnyt, ettei presidentin pyytäminen tanssiin riko etikettiä, uskotteko Toivolan pääsevän tanssin pyörteisiin Suomen valtionpäämiehen kanssa?

Tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanoton musiikista vastaavat Kaartin Soittokunta, Kaartin Combo ja Jukka Perko Streamline Jazztet -yhtye. Kaartin Combon solistina nähdään musiikin monitoimimies, multi-instrumentalisti Osmo Ikonen, joka tunnetaan muun muassa Emma-palkitun Oddarrangin sellistinä ja Sunrise Avenuen kosketinsoittajana. Svengaavassa Jukka Perko Streamline Jazztetissa soittavat esimerkiksi jazzrumpali Teppo Mäkynen ja nimen mukaisesti saksofonisti Jukka Perko.

Linnan juhlat 2011 MTV3-kanavalla ke 7.12. klo 18 alkaen!


MTV3/Helmi

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja