Mainos

Sää lauhtuu aikaisintaan ensi viikolla

Tänään moni on joutunut vilkaisemaan lämpömittaria uudelleen - sen verran kylmääviä lukemia se on monin paikoin Suomea näyttänyt. Kireä pakkanen ja aurinkoinen talvisää jatkuu koko maassa. Jos kylmyyteen jotain helpotusta haluaa löytää, niin tuuli sentään on heikkoa.

Pakkasta on iltapäivällä 15-20 astetta, Lapissa on enimmäkseen 20-25 astetta. Yöllä pakkanen jälleen kiristyy usealla asteella.

Ja kylmyys sen kun jatkuu.

- Sää jatkuu tällaisena koko viikon, eli pakkanen on kireää koko maassa. Ensimmäinen mahdollisuus sään lauhtumiseen näyttäisi olevan ensi viikon keskiviikon kieppeillä, siis puolentoista viikon päästä. Tämäkin voi siirtyä vielä eteenpäin tai olla vain väliaikainen lauhtuminen, kertoo MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Suomessa vallitseva huomattavan kylmä keli johtuu korkeapaineesta, joka on parkkeerannut maamme päälle.

- Se ei liiku mihinkään - jos tällainen ilmiö olisi kesällä, olisi täällä pitkä helleaalto. Tämä ilmamassa itsessään ei ole hirvittävän kylmää, mutta koska aurinko ei tähän aikaan vuodesta lämmitä vielä juurikaan, niin selkeässä säässä kaikki lämpö haihtuu ylös avaruuteen - se on vähän kuin nukkuisi ilma peittoa, Liisa Rintaniemi kuvailee.

Vaikka moni suomalainen on sitä mieltä, että lumentulo saisi jo riittää, on lännestä tuleva matalapaine ja sen mukanaan tuomat lumisateet avain kelin lauhtumiseen.

(MTV3 - Foreca)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.