Sää kylmenee: Talvimyrsky uhkaamassa ensi viikolla

4:30
Tältä näyttää joulukuun sää.

Lisää lunta saadaan osaan maata jälleen viikonloppuna ja samalla sää kylmenee, kertoo Foreca nettisivullaan.

Uutta lunta saatetaan tänään saada paikoin etelärannikolla jopa yli kymmenen senttiä. Pakkaslukemat ovat enimmäkseen 5–10 astetta. Jos pilvipeite rakoilee, pakkasta voi olla enemmänkin.

Huomena lumisateet vähenevät maan etelä- ja keskiosassa, mutta edelleen lunta voi tulla paikallisesti. Lapissa pakkanen kiristyy korkeimmillaan parinkymmenen asteen tietämille.

Ensi viikon alussa Suomessa saatetaan kokea talvimyrsky, jolloin lumisateet ovat taas paikoitellen runsaita. Lisäksi Forecan sivulla kerrotaan, että ennusteiden mukaan ensi viikolla sää on selvästi ajankohdan keskiarvoja kylmempää.

Runsas lumisade voi aiheuttaa viivästyksiä lentoliikenteeseen Helsinki-Vantaalla

Tänään Etelä-Suomeen saapuva runsas lumisade voi aiheuttaa viivästyksiä lentoliikenteeseen, tiedottaa Finavia.

Finavian mukaan runsas lumisade voi vaikuttaa kiitoteiden auraukseen ja lentokoneiden jäänpoistotoimintaan. Lähtevän lentoliikenteen viiveet voivat vaikuttaa myös saapuviin lentoihin ja heijastua matkatavaroiden luovutukseen. Finavia pyytää matkustajia varautumaan lentojen myöhästymisiin ja kehottaa matkustajia seuraamaan oman lentoyhtiön tiedotusta.

Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtevien ja saapuvien lentojen reaaliaikaisia tietoja voi seurata Finavian verkkosivuilta.

Forecan mukaan lumisateet voivat tuoda paikoin etelärannikolle jopa yli kymmenen senttiä uutta lunta. Huomenna lumisateet vähenevät maan etelä- ja keskiosassa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja