Rypäleitä napaan! Omituisia uudenvuoden perinteitä maailmalta

Kun vuosi vaihtuu, työntäisitkö sinä kasan viinirypäleitä suuhusi? Et varmaankaan Suomessa, mutta Espanjassa kyllä!

Uudenvuodenjuhlaan liittyy paljon erilaisia perinteitä. Usein ne ovat hyvin maakohtaisia. Meillä valetaan tinaa, mutta mitä muualla maailmassa tehdään?

Rypäleitä napaan

Kellon lyödessä puoltayötä uudenvuodenyönä Espanjassa alkaa viinirypäleiden rouskutus. Tarkoituksena on syödä 12 viinirypälettä mahdollisimman nopeasti. Rypäleiden uskotaan tuovan onnea tulevan vuoden jokaiselle kuukaudelle.

Nuket roviolle

Panamassa on tapana polttaa kuuluisia ihmisiä muistuttavia nukkeja roviolla. Nuket saavat olla mitä vain aina poliitikoista televisiotähtiin. Nukkien polttamisella on tarkoitus ajaa pois pahat henget ja aloittaa uusi vuosi puhtaalta pöydältä.

Japanissa kaikki ovat television ääressä

Jo vuodesta 1951 alkaen Japanissa on esitetty joka uusivuosi suuri televisioshow, jossa punainen ja valkoinen tiimi kilpailevat laulamalla vuoronperään. Joukkueissa on kuuluisia laulajia. Tuomarit ja kotikatsojat saavat äänestää voittajan. Valkoinen joukkue koostuu mieslaulajista, kun taas punaisessa joukkueessa on pelkästään naisia. Muun muassa Paul Simon ja Cyndi Lauper ovat osallistuneet taistoon.

– lue loput perinteet Koti-sivustolta!

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja