Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ruusukaali-siskonmakkarakeitto

Ruusukaali-siskonmakkarakeitto
Ruusukaali-siskonmakkarakeittoCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 14.11.2003 15:32(Päivitetty 01.03.2005 13:22)
  • 3-4 porkkanaa
  • 1 keskikokoinen purjo
  • 4 perunaa
  • n. 300 g ruusukaaleja
  • (1-2 lehtikaalin lehteä)
  • 1-2 tl yrttisekoitusta
  • 1-2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • n.1,25 l vettä
  • 1 rkl öljyä
  • 1-4 valkosipulinkynttä
  • 300-400 g siskonmakkaroita
  • 1. Kuori porkkanat ja paloittele ne penneiksi. Leikkaa purjo pitkittäin halki ja viipaloi se. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja suikaloi valkosipuli ja kuullota sitä hetki öljyssä.
  • 2. Mausta vesi suolalla ja yrteillä ja kuumenna kiehuvaksi.
  • 3. Lisää porkkanapennit, purjon vaalea osa ja perunakuutiot liemeen ja keitä n. 5 minuuttia.
  • 4. Poista ruusukaaleista kanta ja tarvittaessa pari ulointa lehteä. Leikkaa isoimmat kaalit kahtia. Huuhdo lehtikaali hyvin ja leikkaa se suikaleiksi.
  • 5. Lisää kummatkin kaalit ja purjon vihreä osa keiton joukkoon. Anna kiehua 5-6 minuuttia ennen siskonmakkaroiden lisäämistä.
  • 6. Nosta saksilla pätkityt siskonmakkarat valkosipulien joukkoon ja pyörittele niitä pannulla 3-4 minuuttia. Lisää makkarat keiton joukkoon ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Tarkista maku ja kaalien kypsyys. Tarjoa keitto paahdetun ruisleivän kanssa.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Löytyykö kotoasi näitä vanhoja jouluesineitä? Voit tehdä mojovan tilinNäitä asioita et tiennyt tarvitsevasi: Laamahousut räjäyttivät potin somessa!Taudit kaatavat nyt kansaa sänkyyn: Kolme keinoa, joilla helpotat oireitaTippurin hoitoon läpimurtoJoulukinkku voi epäonnistua jo ennen uunia – ethän tee näin?Voiko lauluhäpeästä päästä eroon? Toimittaja testasi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 07:08
    Joulu

    Löytyykö kotoasi näitä vanhoja jouluesineitä? Voit tehdä mojovan tilin

  • 06:49
    Retro

    Näitä asioita et tiennyt tarvitsevasi: Laamahousut räjäyttivät potin somessa!

  • Eilen18:58
    Flunssa

    Taudit kaatavat nyt kansaa sänkyyn: Kolme keinoa, joilla helpotat oireita

  • Eilen17:32
    Sairaudet ja taudit

    Tippurin hoitoon läpimurto

  • Eilen16:43
    Jouluruoka

    Joulukinkku voi epäonnistua jo ennen uunia – ethän tee näin?