Ruusukaali-siskonmakkarakeitto

  • 3-4 porkkanaa
  • 1 keskikokoinen purjo
  • 4 perunaa
  • n. 300 g ruusukaaleja
  • (1-2 lehtikaalin lehteä)
  • 1-2 tl yrttisekoitusta
  • 1-2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • n.1,25 l vettä
  • 1 rkl öljyä
  • 1-4 valkosipulinkynttä
  • 300-400 g siskonmakkaroita
  • 1. Kuori porkkanat ja paloittele ne penneiksi. Leikkaa purjo pitkittäin halki ja viipaloi se. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja suikaloi valkosipuli ja kuullota sitä hetki öljyssä.
  • 2. Mausta vesi suolalla ja yrteillä ja kuumenna kiehuvaksi.
  • 3. Lisää porkkanapennit, purjon vaalea osa ja perunakuutiot liemeen ja keitä n. 5 minuuttia.
  • 4. Poista ruusukaaleista kanta ja tarvittaessa pari ulointa lehteä. Leikkaa isoimmat kaalit kahtia. Huuhdo lehtikaali hyvin ja leikkaa se suikaleiksi.
  • 5. Lisää kummatkin kaalit ja purjon vihreä osa keiton joukkoon. Anna kiehua 5-6 minuuttia ennen siskonmakkaroiden lisäämistä.
  • 6. Nosta saksilla pätkityt siskonmakkarat valkosipulien joukkoon ja pyörittele niitä pannulla 3-4 minuuttia. Lisää makkarat keiton joukkoon ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Tarkista maku ja kaalien kypsyys. Tarjoa keitto paahdetun ruisleivän kanssa.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat