- 3-4 porkkanaa
- 1 keskikokoinen purjo
- 4 perunaa
- n. 300 g ruusukaaleja
- (1-2 lehtikaalin lehteä)
- 1-2 tl yrttisekoitusta
- 1-2 tl suolaa
- mustapippuria
- n.1,25 l vettä
- 1 rkl öljyä
- 1-4 valkosipulinkynttä
- 300-400 g siskonmakkaroita
- 1. Kuori porkkanat ja paloittele ne penneiksi. Leikkaa purjo pitkittäin halki ja viipaloi se. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja suikaloi valkosipuli ja kuullota sitä hetki öljyssä.
- 2. Mausta vesi suolalla ja yrteillä ja kuumenna kiehuvaksi.
- 3. Lisää porkkanapennit, purjon vaalea osa ja perunakuutiot liemeen ja keitä n. 5 minuuttia.
- 4. Poista ruusukaaleista kanta ja tarvittaessa pari ulointa lehteä. Leikkaa isoimmat kaalit kahtia. Huuhdo lehtikaali hyvin ja leikkaa se suikaleiksi.
- 5. Lisää kummatkin kaalit ja purjon vihreä osa keiton joukkoon. Anna kiehua 5-6 minuuttia ennen siskonmakkaroiden lisäämistä.
- 6. Nosta saksilla pätkityt siskonmakkarat valkosipulien joukkoon ja pyörittele niitä pannulla 3-4 minuuttia. Lisää makkarat keiton joukkoon ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Tarkista maku ja kaalien kypsyys. Tarjoa keitto paahdetun ruisleivän kanssa.
- Toim. Kati Nappa