Ruuan hintasota syttyi taas - hinnat laskevat entisestään

S-ryhmän tammikuussa aloittama ruuan hintojen lasku laajeni tänään koko maahan, kun halpuutus tuli S-marketteihin, Saleen ja Alepaan. 

SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilän mukaan neljänsadan tuotteen hintaa laskee keskimäärin kymmenen prosenttia. S-ryhmässä tuotteita on kaikkiaan myynnissä 15 000.

– Leikkaamme lapsiperheiden ostamien tuotteiden hintoja. Mukana on runsaasti laktoosittomia, luomutuotteita ja jonkin verran myös gluteiinittomia tuotteita. 

Näin hinnat laskevat   ennen  nyt 
Kotimainen laktoositon maitojuoma 1l 1,351,25
Luomu rasvaton maito Valio 1l 1,351,25
Rainbow Edam-juusto luomu 500g 5,394,85
Atrilli grillimakkara 400g    1,290,99
Rainbow pakastepizzat  1,951,49
Kariniemen Kananpojan Grilliboxi 4,593,89


Heikkilän mukaan halpuutus koskee suosituimpia elintarvikkeita, mitkä muodostavat S-ryhmän myynnistä kymmenen prosenttia.

Pellervon Taloustutkimuskeskuksen mukaan kuluttajien ostovoiman laskeminen on saanut on saanut useat kaupparyhmät alentamaan ruuan hintaa. Hinnat ovat laskeneet myös Keskon ja Lidlin liikkeissä.

Heikkilä ei halunnut spekuloida, miten muut kaupparyhmät vastaavat uusiin hinnanalennuksiin.

Nämä tuotteet eivät laske

Heikkilän mukaan halpuutus ei koske erilaisia kausituotteita.

– Tämä pysyvä hinnan lasku ei koske hedelmiä, vihanneksia ja kaloja. Niiden hinta vaihtelee sesongin mukaan.

S-ryhmä kilpailuttaa tavarantoimittajat sähköisellä huutokaupalla eikä asioi niinkään suoraan maataloustuottajien kanssa.

– Voimme laskea hintoja leikkaamalla omia it-, energia-, kiinteistö-, ja markkinointikuluja. Tingimme myös omasta katteesta. Maksumieheksi ei joudu maataloustuottaja, vakuuttaa Heikkilä.

Heikkilän mukaan tämä ei ainakaan nyt johda henkilöstövähennyksiin.

– Toimintaa tehostetaan tietysti, mutta en voi luvata ettei tästä aiheudu myöhemmin henkilöstövähennyksiä, myöntää Heikkilä.

Lue myös:

    Uusimmat