Ruoveden poikamies

Liesi:

Ota lieden nappulat irti ja laita vedellä täytettyyn ämpäriin mäntysuopaa likoamaan. Kuivaa nappulat ennen paikoilleen laittoa. Hellan levyt puhdistat harjaamalla liesiharjalla mäntysuovan kanssa ja emaliosat hankaussienellä mäntysuovan kanssa. Koko lieden voi putsata myös kostutetulla sokeripalalla. Huolla levyt lopuksi ruokaöljyllä kastellulla talouspaperilla pyörivin liikkein. Ruokaöljy estää levyjen ruostumisen.

TG-lieden puhdistus: Levyharjalla ei saa hangata lieden emalipintoja!

- Havu mäntysuopaliuos
- Liesiharja
- Sini-Blue -tiskiharja
-Hankaussieni
-Sini mikrokuituliina
- Talouspaperia
-Sini siivousämpäri
- Vettä
- Sokeripala
- Ruokaöljy

Lattiakaivo:

Laita lattiakaivoon lattiakaivosuodatin, joka nappaa hiukset ym. roskat. Näin estät kaivon tukkeutumisen. Suodatin tulee vaihtaa 1 kk välein.

- Sini lattiakaivosuodatin

Erjan siivouskoulu

Siivous aineiden pH-asteet:

6-10 pH pesuaineet – ylläpitosiivoukseen.
emäksiset pesuaineet – rasva, noki ja öljy tahroille.
happamat pesuaineet – saippua jäämä ja ruoste tahroille.

Kotioloissa pärjää hyvin emäksisellä aineella ja tiskiaineella. Annostelu on pesuaineissa kaiken A ja O. Mikrokuitupyyhe on oiva väline siivouksessa. Suojakäsineitä saa pitää kädessä maksimissaan 0,5 h yhteen menoon. Suositeltavaa on pitää aluskäsineitä suojakäsineiden alla.

- SINI-starttisetti
- MiniRisk astianpesuaine
- Super Power Cleaner tehopuhdistaja
- Suihkepullo
- Puhdas TOLU kylpyhuonesuihke
- Puhdas TOLU käyttövalmis yleispuhdistussuihke
- Puhdas TOLU keittiösuihke
- Super Power Degreaser rasvanpoistaja

Kokolattiamatto:

Raikasta kokolattiamatto laimennetulla huuhteluaineella. Suihkupulloon loraus huuhteluainetta ja loput vettä, suihkuta ainetta matolle ja pyyhi se pois kuivaimella. Käsittelyn jälkeen matto on puhdas ja hylkii likaa. Ainetta voit käyttää kaikille vettä kestäville matoille.

- Sini suihkepullo
- MiniRisk huuhteluainetiiviste
- Sini lakaisin/kuivain
- Vettä

Johdot:

Jos kodissasi on paljon johtoja, on kätevää laittaa ne piuhasuojiin nippusiteillä kiinni. Tämä helpottaa kodin siivousta.

- Piuhasuojat

Super Matti:

Kokolattiamatto:

Hyvässä matossa nukka on tiivistä ja lyhyttä. Puhdistuksessa kerätään ensin suuremmat roskat pois. Seuraavaksi vedetään matto tampparilla läpi. Käytä apuna puhdistusliuosta (sumutinpullossa), mikropyyhettä ja tiskiharjaa. Lopuksi matto käsitellään märkäpesukoneella.

(Sillä siisti 10.11.2006)

Lue myös:

    Uusimmat