Ruotsissa uskomaton hotelli: Tänne voit viedä taikinasi hoitoon!

Tukholman trendikkäällä Södermalmilla sijaitsevaan ruokaputiikki ja ravintola Nytorget Urban Deliin voit viedä hoitoon leipätaikinajuuresi.

Monet kotileipurit varjelevat kotijääkaapissaan omaa taikinajuurtaan, jota tulee "hoitaa" säännöllisesti. Mikään ei olisikaan niin hirveää kuin se, että kymmeniä vuosia suvussa kiertänyt taikinajuuri kuukahtaisi yllättäen jääkaapin nurkkaan. Ruotsalainen ruokaputiikki ja ravintola Nytorget Urban Deli on onneksi keksinyt ratkaisun, jolla voidaan pienentää riskiä turhiin taikinakuolemiin. Nyt voit viedä taikinasi Tukholman Surdegshotelliin.

– Oletko miettinyt, mitä teet leipätaikinajuurellesi, kun lähdet lomalle? Taikinajuuri tarvitsee rakkautta ja ravintoa. Nyt voitkin jättää taikinajuuresi meille hoitoon. Me varmistamme, että taikinasi on edelleen priimaa, kun tulet takaisin, julistetaan Nytorgetin nettisivuilla.

Taikinajuurilla jopa omat nimet

Hotellihuoneen hinta on noin 25 euroa viikolta. Taikinaa säilytetään hapanleipäfanien suosimalla tavalla huoneenlämmössä ja sitä hoidetaan päivittäin. Kahvilanpitäjän mukaan taikinajuuret ovat joillekin niin henkilökohtainen asia, että niille on annettu jopa omat nimet.

Urban Deli muistaa toki myös niitä poloisia, joilla ei vielä ole kotonaan omaa juuritaikinaa hoidettavanaan. Delin ruokaputiikista voi nimittäin myös ostaa kotiinsa sekä kuivattuja että eläviä juuria.

Katso uutistoimisto AP:n videolta, miltä hapanleipähotellissa näyttää:

Lähde: Urban Deli

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja