Mainos

Ruotsin ulkoministeriö pelkää ruotsalaisia kuolleen katastrofissa paljon

Ruotsista lähtee huomenna tunnistusryhmä Thaimaahan auttamaan vainajien tunnistamisessa.

Kaakkois-Aasian katastrofialueella on edelleen 1500 ruotsalaista, joiden olinpaikkaa ei tiedetä, kertoi Ruotsin ulkoministeri Laila Freivalds tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa Tukholmassa.

- Pelkäämme, että moni heistä jää löytymättä, Freivalds sanoi.

Freivalds mainitsi Kaakkois-Aasian luonnonkatastrofin olevan Ruotsissa kansallinen trauma, koska se koskettaa niin suurta määrää ruotsalaisia. Kuusi kuollutta ruotsalaista on tähän mennessä tunnistettu, kertoi kabinettisihteeri Hans Dahlgren samassa tiedotustilaisuudessa. Hän varoitteli, että on syytä pelätä lopullisen luvun nousevan erittäin suureksi.

Suurin osa kadonneista ruotsalaisista on Thaimaassa, joka on ollut erittäin suosittu ruotsalaisten lomakohde. Viitisenkymmentä on Sri Lankassa. Freivaldsin mukaan Ruotsin hallitus aikoo perustaa ilmasillan tuomaan ruotsalaisia kotiin katastrofialueelta. Thaimaasta Ruotsiin on tarkoitus järjestää kymmenen ylimääräistä lentoa. Useita koneita on jo tuonut ruotsalaisia Pohjoismaihin.

Ruotsista lähtee Thaimaahan tänään illalla 25 hengen avustusryhmä muun muassa sairaanhoitajia ja teknisiä asiantuntijoita. Freivalds ilmoitti aikovansa lentää paikalle samassa koneessa. Huomenna Ruotsista on tarkoitus lähetä tunnistusryhmä Thaimaahan auttamaan vainajien tunnistamisessa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.