Ruotsin maailmanennätysmies hurahti golfiin: "Äitini on ollut huolissaan"

3:18
Videolla Armand Duplantisin tuorein maailmanennätyshyppy.

Ruotsalainen seiväshyppääjä Armand Duplantis on hurahtanut kesän aikana golfiin. Nuori tähtiurheilija on kuitenkin luvannut äidilleen, ettei hän anna aktiivisen pelaamisensa häiritä lupaavasti alkanutta seiväshyppykautta.

Yleisurheilukauden keskeydyttyä Duplantis käänsi katseensa golfin puoleen. Seiväshyppyharjoittelu on ollut hankalampaa, minkä takia 20-vuotias on viettänyt paljon aikaa viheriöllä viimeisten kuukausien aikana.

– Yritän pelata mahdollisemman vähän golfia nyt kun kausi on käynnissä, mutta se kutittelee kroppaani. Minä todella haluan pelata, Duplantis naurahti SportExpressenille.

– Olen nyt luvannut äidilleni, etten enää pelaisi ennen kuin kausi on ohitse. Mutta kauden jälkeen jään todennäköisesti Ruotsiin ja pelaan joka päivä. Se on 36 reikää päivässä!

– Äitini on ollut huolissaan, mutta nyt olen luvannut pitää matalaa profiilia kesän ajan. Hän uskoo minua ja on täysin rauhallinen, Duplantis hymähti.

Duplantis hyppäsi helmikuussa kahdesti miesten seiväshypyn maailmanennätyksen; ensin 8. helmikuuta Puolassa 614, ja viikkoa myöhemmin Skotlannissa 618.

Heinäkuun alussa hän hyppäsi Ullevin stadionin uuden seiväsennätyksen 594. Ensi viikon perjantaina hän osallistuu Monacossa järjestettävään Timanttiliigaan, jonka jälkeen hänen on ehdittävä sunnuntaiksi takaisin Ruotsin mestaruuskilpailuihin Uppsalaan.

– Ykköstavoitteeni on voittaa Ruotsissa, koska en ole koskaan aiemmin voittanut kansallista mestaruutta. Nyt on sen aika. Mutta se on varmasti hankalaa, koska kisa on niin lähellä Monacon kilpailua.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja