Ruotsin hiihtotähden outo katoaminen ihmetyttää – valmentaja kertoo tilanteesta: "On ollut mukavampiakin päiviä"

3:13
Linn Svahn jäi MM-kisat avanneessa sprinttikisassa vasta 11:nneksi. Katri Lylynperä oli paras suomalainen.

Ruotsin hiihtojoukkueessa paikkansa menettänyt Linn Svahn yrittää parhaillaan päästä takaisin kisarytmiin Oberstdorfin MM-kisojen harjoitusladuilla. Hänen henkilökohtainen valmentajansakaan ei tiedä vielä, hiihtääkö tähtilupaus enää näissä kisoissa.

Svahn, 20, menetti paikkansa Ruotsin parisprinttijoukkueessa romahdettuaan täysin MM-kisat avanneessa sprinttikisassa. Hän ei ole myöskään mukana tiistaina hiihdettävässä naisten 10 kilometrin kisassa.

Svahn on sulkenut itsensä kisakylään eikä ole kommentoinut tilannettaan Ruotsin mediassa tai sosiaalisessa mediassa. Ruotsin maajoukkuevalmennus ei ole suostunut valottamaan Svahnin tilannetta.

Nyt kuitenkin Ruotsissa kisoja seuraava Svahnin henkilökohtainen valmentaja Ola Ravald on kommentoinut tilannetta Expressen-lehdelle. Hänelläkään ei silti ole tietoa kisojen jatko-ohjelmasta Svahnin osalta.

– Ei hän varmasti ole parhaissa mahdollisissa tunnelmissa, mutta se ei minusta ole outoa, kun ottaa huomioon tilanteen, johon hän on joutunut, Ravald sanoo Expressenille.

Valmentajan mukaan Svahn on kuitenkin hotellilla varsin hyväntuulisena eikä ole eristäytynyt joukkuekavereiltaan omiin oloihinsa.

– On kuitenkin selvää, että hänellä on ollut mukavampiakin päiviä kuin mitä viimeiset viisi kuusi päivää ovat olleet, Ravald täsmentää.

Svahn loukkasi olkapäänsä ennen MM-kisoja Ulricehamnin maailmancupin sprinttikisan kaatumisessaan. Tällä on Ravaldin mukaan ollut vaikutusta sen jälkeisiin tapahtumiin, vaikka toipumista on koko ajan tapahtunut.

– Ei se ole ihanteellista, että saa tällin juuri, kun harjoittelu on käynnissä ja energiatasot ovat alhaalla.

– Hän sanoi, että (ennen sprinttiä) aikaa taisi olla liian vähän, jotta hän olisi saanut olkapään täyteen iskuun, Ravald arvioi.

Svahn luovutti itse paikkansa parisprintissä

Valmentaja Ravaldin mukaan vapaan kymppi ei kuitenkaan ollut edes alun alkaen mukana Svahnin kisasuunnitelmissa. Parisprintin osalta hiihtäjä teki valmentajan mukaan itse ratkaisun jäädä sivuun.

– Linniä pitää arvostaa, koska hän pelaa rehdisti ja sanoo, miltä hänestä tuntuu. Kuten ennen sitäkin kisaa. Hän sanoi, että ”koska en ole siinä kunnossa kuin haluaisin, niiden pitäisi hiihtää, jotka ovat paremmassa kunnossa”. Hän oli niin rehellinen, Ravald kertoo.

Svahn kuitenkin hakee edelleen paikkaa torstain viestijoukkueeseen ja lauantain 30 kilometrin perinteisen kisaan.

– Voin rehellisesti sanoa, ettei minulla ole hajuakaan, hiihtääkö hän vielä. Emme ole saaneet vielä mikään selvennystä.

– Linn on keskittynyt palaamaan. Hän haluaa näyttää, mihin hän pystyy.

– Jos hän saa paikan kolmellekympille, olen täysin varma, että Linn sanoo kyllä. En voisi kuvitella mitään muuta. Hän haluaa kisata, Ravald uskoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja