Ruotsin hiihtotähdellä mystinen vamma – "Vaikea tehdä diagnoosia"

Ruotsin hiihtotähti Linn Svahn on kärsinyt puolen vuoden ajan olkapääkivusta. Maajoukkueen lääkäritiimillä on vaikeuksia löytää syytä mystiseen vammaan.

Svahn kaatui puoli vuotta sitten Ulricehamnin sprinttiladulla ja satutti olkapäänsä. Hänellä on ollut suuria haasteita kauteen valmistautumisen aikana. Svahnin valmentaja Ola Ravald kertoi heinäkuussa Sportbladetille, että vammassa olisi ollut kyse olkapään alueen lihaksen verenvuodosta. 

21-vuotias ruotsalainen on kuntouttanut itseään ja keskiviikkona Ruotsin hiihtoliitto kertoi, että Svahn ei osallistu Ulricehamnin rullahiihtokilpailuihin. Maajoukkueen lääkäri Per Andersson kertoi Sportbladetille, että vamman diagnoosin kanssa on haasteita.

– Hänen olkapääkipunsa ei ole kokonaan kadonnut. Se on selvää, että asian pitkäkestoisuus on turhauttavaa, mutta tiedämme, että olkapää voi käyttäytyä tällä tavoin. Kyse on systemaattisuudesta, katsomisesta eteenpäin ja oikeiden asioiden tekemisestä, Andersson sanoi. 

Andersson ei osaa tarkemmin kuvailla, että millaisesta vammasta on kyse.

– Se on vamma, jolle on vaikea tehdä diagnoosia. Sen verran voi sanoa. Mitään uutta vammaa ei ole tullut. Se on kuitenkin vaikea pitää oikea tasapaino olkapäälle, jota hoidetaan harjoittelun ohessa. Se on epäonnistuminen, että tässä on mennyt näin kauan, mutta tällaisen näkeminen olkapääpotilailla ei ole epätavallista, Andersson kertoi.

Svahn väläytteli loistokkaita suorituksia viime kaudella. Hän nappasi kuusi henkilökohtaista palkintopallisijoitusta maastohiihdon maailmancupissa. Andersson sanoo, että diagnoosin suhteen tehdään kovasti töitä.

– Samalla tiedämme, että olkapäät ovat hankalia. Se on erittäin vaikeaa sanoa, että mikä on oikein ja mikä väärin. Meillä on suunnitelma, mutta en halua kertoa siitä sen enempää, Andersson totesi.

Andersson toivoo, että Svahn olisi kunnossa Pekingin talviolympialaisia varten. Pekingin kisat käynnistyvät puolen vuoden päästä. Svahn on yksi Ruotsin suurimmista mitalitoivoista. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja