Ruotsi tarjosi Kari Jaloselle paljon mietittävää – Tshekki koki avaustappion MM-kaukalossa

Ruotsi aiheutti Tshekille MM-turnauksen ensimmäisen tappion, kun se kukisti Kari Jalosen luotsaaman joukkueen 5-3-lukemin.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Tshekki aloitti ottelun vahvasti, kun konkari David Krejci vei joukkueen johtoon kuuden minuutin pelin jälkeen. Sitten esiin astuivat Ruotsin NHL-vahvistukset Rasmus Asplund ja Emil Bemström

Bemström ja kaksi maalia tehnyt Asplund olivat taidoillaan johdattamassa Ruotsia jo 4-1-karkumatkalle. Asplundin illan toisen osuman jälkeen Tshekki-luotsi Kari Jalonen vaihtoi maalivahtia, kun Marek Langhamer korvasi tolppien välissä Karel Vejmelkan.

Vaihdos toi Tshekille pientä virtaa ja Tomas Kundratek toikin joukkueen toisen erän lopulla kahden maalin päähän.

Päätöserässä kumpikin joukkue onnistui maalinteossa kerran, joten loppulukemat 5-3 Ruotsin hyväksi.