Ruotsi nimesi ensimmäiset hiihtäjänsä olympialaisiin – kaksi tähtinimeä loistaa poissaolollaan

6:17
Videolla Tulosruutu paketoi viime maastohiihdon maailmancupin kauden yhteen.

Ruotsin olympiakomitea nimesi ensimmäiset hiihtäjänsä vuoden 2022 Kiinan Pekingin talviolympialaisiin. Listalta uupuvat kolminkertainen olympiavoittaja Charlotte Kalla sekä Oberstdorfissa parisprintin MM-kultaa juhlinut Maja Dahlqvist.

Talviolympialaisiin on vielä aikaa yhdeksän kuukautta. Kuusi ensimmäisinä kisoihin nimettyä hiihtäjää ovat Jens Burman, Oskar Svensson, Linn Svahn, Jonna Sundling, Frida Karlsson ja Ebba Andersson. Svensson, Andersson ja Burman olivat mukana vuoden 2018 kisoissa, mutta muut ovat ensikertalaisia.

– Olympialaiset iskevät voimakkaimmin urheilijaan. Se on suuri kunnia olla mukana jo nyt. Samalla voi jo valmistautua mitalitaistoon, Svahn sanoi.

Kolme MM-mitalia Oberstdorfissa voittanut Karlsson ei ole huolissaan ystävänsä Dahlqvistin kisalipun kohtalosta.

– 50 prosenttia on nyt nimetty ja loput tulevat kohtapuolin. Pieni piikki perässätulijoille. Hah! Ei, hän on todella motivoitunut ja on se, joka tutkii radat parhaiten. Hän ei edes tarvinnut vastikään järjestettyä opetusta. Maja on aloittanut valmistautumiset jo kauan aikaa sitten, Karlsson totesi.

Ruotsin olympiakomitean toiminnanjohtaja Peter Reinebo tarkentaa, miksi vain kuusi hiihtäjää nimettiin. 

– Kilpailu on kovaa ja on monia hyviä naisia sekä miehiä. Kilpailu tekee sen, että joukkuetta ei voi täyttää heti alkuvaiheessa. Teemme valintoja joulu- ja tammikuussa. Olen varma siitä, että paras mahdollinen joukkue on mukana olympiakisoissa, Reinebo kertoi.

Ruotsi nappasi viime talviolympialaisissa 14 mitalia, joista hiihtäjät voittivat kuusi kappaletta. Pekingin kisat käydään 4-20. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja