Anadolu: Ruotsi karkotti Turkkiin kurdijärjestöön kuulumisesta tuomitun miehen – vangittiin heti

2:49
Katso myös: Erdogan mainitsi nimeltä henkilön, joka pitäisi luovuttaa Turkkiin – MTV tapasi hänet.

Ruotsi karkotti kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen miehen Turkkiin, kertoo Turkin valtiollinen uutistoimisto Anadolu. Mies on nyt vangittu Turkissa.

Ruotsin karkottama kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut mies on vangittu Turkissa, kertoo Turkin valtiota lähellä oleva Demirören-uutistoimisto (DHA). Turkin mukaan PKK:hon kuuluva mies on suljettu tänään vankilaan Istanbulissa.

Vuonna 2015 Ruotsiin paennut mies oli saanut Turkissa yli kuuden vuoden vankilatuomion kurdijärjestö PKK:hon kuulumisesta, Anadolu kertoo.

PKK on listattu terroristijärjestöksi Turkin lisäksi myös Euroopan unionissa sekä Yhdysvalloissa.

Ruotsi ei ole vahvistanut tietoa miehen luovuttamisesta Turkkiin.

Nato-maa Turkki on vaatinut Suomea ja Ruotsia luovuttamaan terroristeina pitämiään henkilöitä Turkkiin, jotta se hyväksyisi maiden Nato-jäsenyyden.

Turkkilaismediassa on levinnyt lista ihmisistä, joita Turkki on pyytänyt luovutettavaksi Ruotsista ja Suomesta. Nyt karkotettu mies ei ole kyseisellä listalla.

Kaikkien Nato-maiden on ratifioitava Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys, jotta maat voisivat liittyä sotilasliittoon. Turkin lisäksi vain Unkari ei ole vielä ratifioinut maiden jäsenyyttä.

*Päivitys kello 16.44: Juttuun ja otsikkoon lisätty tieto miehen vangitsemisesta Turkissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja