Ruotsalaiset haukkuivat tuomarityöskentelyn EM-kisoissa – Uefalta tyly vastaus

Katso videolta Ruotsin kyseenalaisesti hylätty maali.

Ruotsin naisten jalkapallomaajoukkue kritisoi aiemmin EM-kisoissa VAR:in (videotuomari) työskentelyä. Nyt se on saanut vastauksen Euroopan jalkapalloliitto Uefalta aiheeseen liittyen.

Ruotsilta on hylätty EM-turnauksen aikana viisi osumaa. Maajoukkueen tähtipelaaja Kosovare Asllani ja päävalmentaja Peter Gerhardsson kritisoivat VAR:ia EM-välieräottelun alla. Molemmat nostivat esille, että naisten kisoissa on vähemmän kameroita kuin miesten turnauksissa. 

– Meillä on käytössä 50 prosenttia vähemmän kameroita kuin miesten peleissä. Se on mielestäni katastrofaalista, koska päätöksiä ei voi tehdä samalla tarkkuudella. Kyse ei ole vain meistä, vaan kaikista joukkueista, Asllani sanoi.

Uefa antoi oman vastauksensa Ruotsin esittämään arvosteluun. Sen mukaan TV-tuotannot ovat samalla tasolla kuin miesten Mestarien liigan otteluissa.

– Vielä tärkeämpänä, VAR-kameroiden taso on EM-turnauksessa korkeammalla kuin miesten Mestarien liigassa tai miesten EM-kisoissa, sillä nyt on pääsy ylimääräisiin paitsio- ja EPTS-kameroihin (EPTS, Electronic Performance and Tracking Systems), Uefan lähettämässä sähköpostissa kerrotaan.

Ruotsi kohtaa Englannin tiistaina EM-välieräottelussa. Ottelu käynnistyy kello 22.


Lue myös:

    Uusimmat