Mainos

Ruorijuoppojen määrä ennallaan

Tulosta voidaan pitää hyvänä, koska mennyt kesä oli aurinkoinen ja vesiliikenteessä vilkas.

Ruorijuoppojen määrä ei ole merkittävästi muttunut viime vuodesta. Tämä ilmenee poliisin ja rajavartiolaitoksen yhteisestä veneilyliikenteen turvallisuustutkimuksesta.

Valvontajakson aikana poliisi ja rajavartiolaitos puhalluttivat yli 2 200 veneilijää sekä tarkastivat pelastusliivien käyttöä meri- ja järvialueilla. Tarkastusjaksolla jäi kiinni 42 ruorijuoppoa eli 1,89 prosenttia kaikista puhallutetuista. Viime vuosina seurantajakson aikana puhallutusten määrät eivät ole suuresti muuttuneet, joten tulokset ovat melko vertailukelpoisia.

Tulosta voidaan pitää hyvänä, koska mennyt kesä oli aurinkoinen ja vesiliikenteessä vilkas. Alkoholin kulutuksen kasvu ei näyttäisi kovin voimakkaasti lisänneen viranomaisten tietoon tulevien ruorijuopumusten määrää.

Huolestuttavaa on kuitenkin se, että veneilyliivejä ei juurikaan käytetä. Erityisesti järvi-alueilla tarkastetuissa soutuveneissä käytettiin aiempaa harvemmin veneilyliivejä. Aiempaa useammin tavattiin veneitä, joissa ei pelastusliivejä ollut lainkaan mukana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.