Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ruokakulttuuriteko-palkinto myönnettiin ELO-säätiölle

ELO -säätiö järjestää toimii muun muassa Vuoden kokki -kilpailun taustalla
ELO -säätiö järjestää toimii muun muassa Vuoden kokki -kilpailun taustalla
Julkaistu 14.03.2012 10:39(Päivitetty 14.03.2012 10:40)

Vuonna 2009 perustettu ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö palkittiin Suomen Ruokakulttuuriteko -palkinnolla tänään Gastro-messuilla.

10 000 euron arvoinen palkinto myönnettiin ELO-säätiölle ruokakulttuurin edistämisestä kokkikilpailujen avulla kansallisesti ja kansainvälisesti sekä ruoka- ja juomakulttuurin kehittämisestä ja arvostuksen lisäämisestä erityisesti ravintola-alalla.

ELO-säätiö edistää suomalaista ruokakulttuuria voittoa tavoittelematta. Säätiö järjestää kansallisia kokkikilpailuja ja tukee alan opintoja ja tutkimusta sekä suomalaisten osallistumista kansainvälisiin kokkikilpailuihin. ELO-säätiö toimii Vuoden Kokki -kilpailun, Suomen Bocuse d'Or -kilpailun ja uuden Kouluruokakilpailun taustalla. Säätiö luo edellytyksiä ruokakulttuurin edistämiseen monin tavoin.

– Ruokakulttuurista ei voi puhua ilman ravintolakulttuuria. ELO-säätiön tuella ja kilpailujen kautta ruokakulttuuri kehittyy ja kansainvälisissä kokkikilpailuissa menestyminen hyödyttää myös kotimaista elintarvikealaa. ELO-säätiö kehittää suomalaista ruokakulttuuria muun muassa koulutuksen ja tutkimuksen avulla, perustelee raadin puheenjohtaja Marleena Tanhuanpää Elintarviketeollisuusliitosta.

Monia ehdotuksia ruokakulttuuriteoksi

Ensimmäinen Ravintolapäivä järjestettiin 21.5.2011.
Myös Ravintolapäivää ehdotettiin ruokakulttuuriteoksi

Suomen Ruokakulttuuriteko -palkinto myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut suomalaisen ruokakulttuuriin muun muassa vahvistamalla sen arvostusta ja tekemällä sitä tunnetuksi kotimaassa ja kansainvälisesti. Suomen Ruokakulttuuriteko-palkinnon jakavat Suomen Messut ja Elintarviketeollisuusliitto yhdessä. Palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

– Ehdotuksia ruokakulttuuriteoksi tuli paljon ja ne olivat hyvin monimuotoisia. Määrä osoittaa, miten joka puolella Suomea, isoissa ja pienissä hankkeissa, edistetään ruokakulttuuria sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Haluamme kiittää kaikkia ruokakulttuurin eteen työtä tekeviä tahoja, Marleena Tanhuanpää kiittelee.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta:

Nämä kolme veriarvoa kertovat, että sydämesi on vaarassaTarkista yksi oleellinen asia, kun ostat leipää – vaikutus terveyteenSaitko viestin "Elisalta"? Tällaisista huijauksista raportoidaan nytEroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilisTaas valittiin vuoden sana – näin se liittyy Taylor SwiftiinKevyttä ja kuitupitoista: Ostoskärryihin kannattaa nyt lapata edullista superruokaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:12
    Sydänterveys

    Nämä kolme veriarvoa kertovat, että sydämesi on vaarassa

  • Eilen17:03
    Leipä

    Tarkista yksi oleellinen asia, kun ostat leipää – vaikutus terveyteen

  • Eilen13:06
    Verkkohuijaukset

    Saitko viestin "Elisalta"? Tällaisista huijauksista raportoidaan nyt

  • Eilen10:12
    Ravintolat

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • Eilen09:26
    Ilmiöt

    Taas valittiin vuoden sana – näin se liittyy Taylor Swiftiin