Vuonna 2009 perustettu ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö palkittiin Suomen Ruokakulttuuriteko -palkinnolla tänään Gastro-messuilla.
10 000 euron arvoinen palkinto myönnettiin ELO-säätiölle ruokakulttuurin edistämisestä kokkikilpailujen avulla kansallisesti ja kansainvälisesti sekä ruoka- ja juomakulttuurin kehittämisestä ja arvostuksen lisäämisestä erityisesti ravintola-alalla.
ELO-säätiö edistää suomalaista ruokakulttuuria voittoa tavoittelematta. Säätiö järjestää kansallisia kokkikilpailuja ja tukee alan opintoja ja tutkimusta sekä suomalaisten osallistumista kansainvälisiin kokkikilpailuihin. ELO-säätiö toimii Vuoden Kokki -kilpailun, Suomen Bocuse d'Or -kilpailun ja uuden Kouluruokakilpailun taustalla. Säätiö luo edellytyksiä ruokakulttuurin edistämiseen monin tavoin.
– Ruokakulttuurista ei voi puhua ilman ravintolakulttuuria. ELO-säätiön tuella ja kilpailujen kautta ruokakulttuuri kehittyy ja kansainvälisissä kokkikilpailuissa menestyminen hyödyttää myös kotimaista elintarvikealaa. ELO-säätiö kehittää suomalaista ruokakulttuuria muun muassa koulutuksen ja tutkimuksen avulla, perustelee raadin puheenjohtaja Marleena Tanhuanpää Elintarviketeollisuusliitosta.

