Ruokakulttuuriteko-palkinto myönnettiin ELO-säätiölle

Vuonna 2009 perustettu ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö palkittiin Suomen Ruokakulttuuriteko -palkinnolla tänään Gastro-messuilla.

10 000 euron arvoinen palkinto myönnettiin ELO-säätiölle ruokakulttuurin edistämisestä kokkikilpailujen avulla kansallisesti ja kansainvälisesti sekä ruoka- ja juomakulttuurin kehittämisestä ja arvostuksen lisäämisestä erityisesti ravintola-alalla.

ELO-säätiö edistää suomalaista ruokakulttuuria voittoa tavoittelematta. Säätiö järjestää kansallisia kokkikilpailuja ja tukee alan opintoja ja tutkimusta sekä suomalaisten osallistumista kansainvälisiin kokkikilpailuihin. ELO-säätiö toimii Vuoden Kokki -kilpailun, Suomen Bocuse d'Or -kilpailun ja uuden Kouluruokakilpailun taustalla. Säätiö luo edellytyksiä ruokakulttuurin edistämiseen monin tavoin.

– Ruokakulttuurista ei voi puhua ilman ravintolakulttuuria. ELO-säätiön tuella ja kilpailujen kautta ruokakulttuuri kehittyy ja kansainvälisissä kokkikilpailuissa menestyminen hyödyttää myös kotimaista elintarvikealaa. ELO-säätiö kehittää suomalaista ruokakulttuuria muun muassa koulutuksen ja tutkimuksen avulla, perustelee raadin puheenjohtaja Marleena Tanhuanpää Elintarviketeollisuusliitosta.

Monia ehdotuksia ruokakulttuuriteoksi

Suomen Ruokakulttuuriteko -palkinto myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut suomalaisen ruokakulttuuriin muun muassa vahvistamalla sen arvostusta ja tekemällä sitä tunnetuksi kotimaassa ja kansainvälisesti. Suomen Ruokakulttuuriteko-palkinnon jakavat Suomen Messut ja Elintarviketeollisuusliitto yhdessä. Palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

– Ehdotuksia ruokakulttuuriteoksi tuli paljon ja ne olivat hyvin monimuotoisia. Määrä osoittaa, miten joka puolella Suomea, isoissa ja pienissä hankkeissa, edistetään ruokakulttuuria sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Haluamme kiittää kaikkia ruokakulttuurin eteen työtä tekeviä tahoja, Marleena Tanhuanpää kiittelee.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja