Ruokakirja siivittää aikamatkaa 70-luvulle

Muistatko ensimmäisen syömäsi pizzan, paprikan tai katkaravun? Ei siitä niin kauan ole, muistatko 1970-luvun. Torstaina julkistettu keittokirja 70-luku tarjottimella vie lukijansa aikamatkalle tuolle vuosikymmenelle, jolloin Marimekon pallopaidassa survottiin puolukkaa purkkeihin ja vannottiin uusien tuulien nimeen.

Keittokirjaan on koottu 70-luvun maukkaimmat ruokaohjeet tillilihasta ja porsaankyljysistä aina uunibanaaneihin asti. Ulkoasultaan kirja heijastelee 70-luvun nostalgiaa väreineen ja valokuvineen. Vuosien 1963-1970 välillä syntyneen tekijäryhmän tausta vaihtelee historioitsijasta ruokatoimittajaan. Eri alojen taitajien yhteistyön tulos on veikeä, sopivan nostalginen ja toimiva. Kirjassa on kätevä kierresidonta ja reseptit on taitettu niin, että kukin resepti mahtuu yhdelle sivulle.

Historialla höystettynä

Kirja on myös mitä mainion kurkistus lähimenneisyyteen, sillä ruokaohjeitten lomassa luodaan ajankuvaa kertomalla vuosikymmenen keskeisistä ilmiöistä. Tiesitkö, että pakastaminen oli 1970-luvun suuri trendi? Kun vuosikymmenen alussa vain kahdeksan prosenttia kotitalouksista omista pakastimen, niin vuonna 1980 pakastin oli 60 prosentissa kotitalouksista. Tai tiesitkö sen, että 1970 tuli voimaan uusi peruskoulupuitelaki, jonka myötä muun muassa vieraat kielet tulivat pakollisiksi kouluaineiksi?

70-lukua tarjottimella ovat olleet kokoamassa kotitalousopettaja ja ruokatoimittaja Christina Aaltio, graafinen suunnittelija ja kuvittaja Tarja Salonen sekä filosofian lisensiaattit Minna Sarantola-Weiss ja Kirsi Warpula.

Kirjan kustantaja on Schildts Kustannus Oy ja sen hinta on noin 32 euroa.

(Mtv3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja