Muistatko ensimmäisen syömäsi pizzan, paprikan tai katkaravun? Ei siitä niin kauan ole, muistatko 1970-luvun. Torstaina julkistettu keittokirja 70-luku tarjottimella vie lukijansa aikamatkalle tuolle vuosikymmenelle, jolloin Marimekon pallopaidassa survottiin puolukkaa purkkeihin ja vannottiin uusien tuulien nimeen.
Keittokirjaan on koottu 70-luvun maukkaimmat ruokaohjeet tillilihasta ja porsaankyljysistä aina uunibanaaneihin asti. Ulkoasultaan kirja heijastelee 70-luvun nostalgiaa väreineen ja valokuvineen. Vuosien 1963-1970 välillä syntyneen tekijäryhmän tausta vaihtelee historioitsijasta ruokatoimittajaan. Eri alojen taitajien yhteistyön tulos on veikeä, sopivan nostalginen ja toimiva. Kirjassa on kätevä kierresidonta ja reseptit on taitettu niin, että kukin resepti mahtuu yhdelle sivulle.
Historialla höystettynä

