Mainos

Ruoka-aineallergiset saavat oman nettipalvelun

Jatkossa ruoka-aineallergiset löytävät netistä itselleen sopivat ruoka-aineet ja muut tuotteet. Verkkopalvelun on tarkoitus olla maksuton.

Pirkanmaan allergia- ja astmayhdistys ryhtyy rakentamaan internetpalvelua eri tavoin allergisille soveltuvista tuotteista ja resepteistä. Tarkoitus on helpottaa keliakiasta ja ruoka-aineallergioista kärsivien elämää ja toisaalta saattaa erityisruokavaliotuotteiden valmistajat, myyjät ja käyttäjät entistä sujuvammin yhteen.

Aatu-hanketta viritellään aluksi koekäyttöön, mutta vuoden 2008 alkupuolella sen pitäisi olla valmis ja kaikkien suomalaisten tarvitsijoiden käytettävissä. Tarkoitus on, että verkkopalvelu on käyttäjille maksuton.

-Koevaiheessa mukaan otetaan keliakia- ja allergiapotilaita sekä allergisten lasten vanhempia, koulujen ja päiväkotien keittiöitä sekä yrityksiä, kertoo projektipäällikkö Eija Lindberg-Mäkelä.

Palvelun valmiiksi saattamiseen yhdistys on saanut kolmeksi vuodeksi Raha-automaattiyhdistyksen rahoitusta. Käytännön työssä yhteistyökumppanina on Tampereen teknillisen yliopiston hypermedialaboratorio.

Tavoitteena on sivusto, jonka avulla keliakiasta tai erilaisista ruoka-aineallergioista kärsivät löytävät helposti itselleen sopivat tuotteet ja niiden myyntipaikat. Käyttäjä rakentaa itselleen profiilin sen mukaan, mitkä ruoka-aineet hänelle sopivat ja mitkä eivät. Verkkopalvelun avulla löytyvät niin sopivat tuotteet kuin käyttökelpoiset reseptitkin.

Yhdistyksellä on jo nyt verkkosivuillaan muun muassa erilaisiin poikkeaviin ruokavalioihin sopivia ruoka- ja leivontareseptejä. Uuden Aatu-verkkopalvelun on tarkoitus olla entistä käyttökelpoisempi ja helpommin ajan tasalle saatettavissa.

-Esimerkiksi kun yritykset kehittävät tuotteitaan, käyttäjät saavat verkkopalvelun kautta siitä nopeasti tiedon, selvittää Lindberg-Mäkelä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.