Rukajärven taakse jäänyt norjalainen kyynelehti peloissaan jo lähtöpaikalla – "Minulta vietiin pronssimitali"

Norjalainen lumilautailija Silje Norendal oli peloissaan slopestylen olympiafinaalissa Pyeongchangissa Suomen aikaa varhain maanantaiaamuna.

Syynä neljänneksi tulleen Norendalin pelkoon oli erittäin tuuliset olosuhteet. Tuulenpuuskat vaikeuttivat laskijoiden suorituksia varsinkin hypyissä, minkä koki myös pronssimitalin saavuttanut Enni Rukajärvi avauslaskussaan.

– Ensimmäisellä laskulla säikähdin aika paljon, kun tuuli otti ensimmäisessä hyppyrissä, hyppy jäi vajaaksi, ja vähän sattuikin. Mietin ihan tosissani, etten laskisi toista laskua, toisella suorituksellaan mitalin napannut Rukajärvi kommentoi Suomen olympiajoukkueen Twitter-tilillä.

Myös Norendalilla oli samanlaisia tuntemuksia.

– Olen iloinen siitä, että pääsin jaloillani maaliin, Norendal selvitti NRK:lle.

– Istuin ylhäällä (lähtöalueella) ja aloin itkeä. Minusta tuntuu, että minulta vietiin pronssimitali, Norendal totesi Eurosportille.

Norjan joukkueenjohtaja Per Iver Grimsrud oli ehdottomasti sitä mieltä, että kisa olisi pitänyt siirtää. Hän joutui lohduttamaan järkyttynyttä Norendalia jo lähtöalueella.

– Hän oli peloissaan, ja ymmärrän sen täysin. Olen iloinen siitä, että hän selvisi finaalilaskustaan, Grimsrud totesi suojatistaan.

– Tämä oli vastuutonta. Oli ehdottomasti väärin lähettää heidät rinteeseen. Kisaa olisi pitänyt siirtää päivällä tai kahdella. En ole täysin tyytyväinen tähän, Grimsrud summasi.  

Norendal hävisi Rukajärvelle 1,47 pisteellä. Suomalainen keräsi toisella laskullaan 75,38 pinnaa.

Lähteet: NRK, Dagbladet, Drammens Tidende

Lue myös:

    Uusimmat