Mainos

Ruanda-puolustus: Syyttäjän todistajat laulavat nykyhallituksen lauluja

Joukkotuhonnasta syytetyn ruandalaisen Francois Bazaramban puolustusta johtava oikeustieteen maisteri Ville Hoikkala sanoi tänään oikeudenkäynnin tauolla jälleen, että Bazaramban syytteet juontuvat itäafrikkalaisen Ruandan poliittisesta tilanteesta.

– Suurin osa syyttäjän todistajista on ollut vankilassa. Siksi he kertovat tapahtumien kulusta, kuten Ruandan hallitus haluaa, Hoikkala sanoi.

Syyttäjät väittivät loppulausunnossaan, että puolustuksen puheet poliittisista tekijöistä eivät edesauta Bazaramban puolustusta vaan pikemminkin Ruandan nykyhallituksen vastustajia.

Syyttäjien mukaan Bazaramba oli kotikylässään Nyakizussa niin vaikutusvaltaisessa asemassa, että pystyi ohjailemaan tutseihin kohdistunutta väkivaltaa. Myös tämä väite on Hoikkalan mielestä Ruandan hallituksen manipuloimien todistajien varassa.

Hoikkala sanoo, että Nyakizuun oli tapahtuma-aikaan 1994 soluttautunut RTF-liikkeen taistelijoita, jotka käyttivät kyläläisiä ihmiskilpinä. Väkivaltaisuudet alkoivat hänen mukaansa, kun viranomaiset avasivat tulen siviiliväestöä kohtaan.

Bazaramban oikeudenkäynti on loppusuoralla. Hän on ollut tutkintavankina jo kolme vuotta, mikä on Suomessa poikkeuksellista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.