Rotuesittelyssä: Abessinialainen

Ansioluettelonsa esittelee Abessinialainen rotukissa, palvottu ja rakastettu kiipeilijä, joka kaipaa seuraa ja virikkeitä.

Osaaminen ja erityistaidot

Luonteeltani olen eloisa, leikkisä, kekseliäs, villi, salaperäinen ja arvokas. Minusta käytetään myös lempinimenä aby. Olen liikkuvainen kissa, kova katti hyppimään ja saalistamaan. Muistutan ulkonäöltäni hieman pienikokoista puumaa. Vaikka olenkin touhukas, olen lempeä. Jotkut ovat sanoneet minua jopa koirakissaksi, sillä seuraan omistajaani kaikkialle, olen utelias ja osallistun kaikkiin kodin puuhiin. Voin masentua ilman seuraa – kiinnyn omistajaani niin vahvasti. Minulle kannattaa hommata leikkikaveri, jos sinulla ei ole minulle tarpeeksi aikaa! Huomionkipeyteni vuoksi en välttämättä kuitenkaan sovellu suuriin kissapopulaatioihin, jossa joutuisin kamppailemaan ihmisen huomiosta.

Koulutus ja työkokemus

Olen palvottu kissa. Esivanhempani elivät todennäköisesti jo tuhansia vuosia sitten Niilin laaksossa. Olen edelleen tyypiltäni samanlainen kuin muinaisten egyptiläisten palvomat kissat, joiden muumioita ja patsaita on löydetty Egyptistä. Legenda kertoo, että sain nimeni englantilaisten sotilaiden tuodessa mukanaan kissoja palatessaan Abessinian sodasta 1860-luvun loppupuolella takaisin. Rotuni hyväksyttiin Englannissa vuonna 1882. Sieltä abessinialaisrotu levisi hitaasti muualle Eurooppaan sekä Amerikkaan ja Australiaan.

Ensimmäiset abessinialaiset tulivat Suomeen 1960-luvulla Saksasta.

Harrastukset ja mielenkiinto

Olen kova katti kiipeilemään! Ponnistusvoimani riittää kevyesti vaikka oven karmin päälle hyppäämiseen. Rakastan myös makoilla auringossa kissanpäiviä viettäen. Suostun liikkumaan ulkona valjaissa jos opetat minulle tuon taidon jo pentuna. Mutta otathan huomioon, että viihdyn ulkona vain lämpimillä säillä! Agility, valjasulkoilu ja naksutinkoulutus ovat minulle mieluisia virikkeitä ja hyvä tapa järjestää meille yhteistä aikaa. Monet abyt osallistuvat mielellään perheen automatkoihin ja nauttivat kesäisin veneilystä ja mökkielämästä.

Ääneni on pehmeä ja hiljainen ja kommunikoin usein omistajilleni kujertavalla äänellä.

Muuta

Olen keskikokoinen kissa, vartaloni on elegantti, notkea ja jäntevä ilman vähäisintäkään rotevuutta. Pääni on muodoltaan pehmeän kiilamainen, suurehkot ja mielellään tupsupäiset korvat tekevät minusta valppaan näköisen. Silmäni ovat mantelinmuotoiset. Sallitut silmien värit ovat smaragdinvihreästä pähkinänruskeaan ja meripihkankeltaiseen.

Turkkini on hyvin helppohoitoinen ja yleensä huolehdin itse sen hoidosta. Rotuni erikoistuntomerkki on lyhyt, vartalonmyötäinen ja hienolaatuinen ticking-turkki, eli karvassani 2–3 väriraitaa. Tunnetuimmat turkkini värit ovat riistanvärinen ja punainen.

Motto

Ilmojen halki käy lentäjän tie!

Suosittelijat

Aktiiviset persoonat ja perheet, joiden kotona on paljon tilaa ja kiipeilypaikkoja. Kesäihmiset.


MTV3/Helmi

Lähde: Wikipedia, Abys.us

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja