Mainos

Rossi avautuu parisuhteestaan: Viimeinen niitti oli Linnan juhlien sekaannus

2:53

Kansanedustaja Markku Rossi pahoitti mielensä Ylen Linnan juhlien selostuksesta. Siinä häntä ja Matti Kaarlejärveä tituleerattiin puolisoiksi. 

Vain viikko tapahtuneen jälkeen Rossi ja Kaarlejärvi rekisteröivät parisuhteensa. Vuosien salailu on nyt ohi, ja kummatkin haluavat avoimesti kertoa onnestaan. Rossi välitti MTV Uutisille kiireidensä vuoksi Kaarlejärven kautta kirjoitettuja tuntojaan tapahtuneesta. 

Miltä tuntuu kaikkien vuosien jälkeen olla julkisesti oma itsesi?

– Olo on nyt yhtä aikaa jännittynyt ja jopa hieman pelokaskin, mutta tuttujen ihmisten kohtaaminen on sujunut hyvin ja suorastaan helpottanut mielenrauhaani. Omien korvien välissähän nämä esteet sekä ennakkoluulot ja pelot taitavat kuitenkin eniten olla. Matin avoimuus ja välittömyys valloittaa ihmisten mielet aivan ihastuttavalla tavalla – siksi me olemmekin yhdessä.

Rossin mukaan viimeinen niitti parisuhteen julkistamiselle oli juuri Linnan juhlien kättelyselostuksen aiheuttama sekaannus. 

– Se oli toimittajalta tahaton nimitys, mutta aiheutti sen verran kovan mylläkän tasavallassa, että katsoimme parhaaksi tehdä julkisen ratkaisun heti.

Miten uskot parisuhteen rekisteröinnin vaikuttavan poliittiseen uraasi?

– Vaikea sanoa. Kansalaiset päättävät, miten kuhunkin ihmiseen suhtaudutaan. Uskoisin, että loppupelissä avoimuutta ja rehellisyyttä arvostetaan.

Mikä on ollut sinulle tuskallisinta parisuhteesi salaamisessa?

– Tietynlainen henkinen jännite syö aina ihmistä. Me emme oikeastaan ole salanneet suhdettamme, mutta ei siitä ole kailotettukaan. Aika monet ovat olleet tietoisia minusta ja meistä parina.

– Se on harmittanut monta kertaa, että ei ole voitu osallistua avoimesti yhdessä, kun olisin ottanut kaverini mieluusti mukaan. Nyt esteet ovat poistuneet.

Mitä mieltä olet nyt tasa-arvoisesta avioliittolaista? Haluaisitko vielä kertoa, miksi äänestit sitä vastaan? 

Puolison mukaan Rossia olisi kiristetty tasa-arvoiseen avioliittolakiin liittyen. 

– Tahdon-liike teki hyvää työtä, mutta lainsäädännöllisesti se oli viime vaalikaudella vielä keskeneräinen esitys. Nyt hallitus tuo eduskuntaan huolella valmistellut lainsäädäntömuutokset, miltä pohjalta on helppo toimia.

Rossi kertoo pohtineensa eniten avioliitto-termiä ja sitä, miten asia järjestyy kirkon kanssa – lailla kun ei voi pakottaa kirkkoa vihkimään samaa sukupuolta olevia, vaan linjauksesta päättää kirkkolliskokous. 

– Kansalaisaloitteen loppumetreillä jouduin aika kovan painostuksen kohteeksi. Linjani on kuitenkin se, että en tee päätöksiä uhkailijoiden vaatimuksesta. Kyllä tämäkin vaikutti – ehkä ilman tuota episodia olisin äänestänyt silloin esityksen puolesta.

Miksi tulit vahvasti julkisuuteen Linnan juhlien selostuksen puoliso-sanan käyttämisestä?

– En minä nyt sen kummemmin tullut vahvasti julkisuuteen, mutta kuten kaikki tiedämme, lehtien jutut kirjoitetaan värikkääseen tyyliin. Toisaalta emme olleet vielä viikko sitten puolisoja siten kuin minä olen mieltänyt termin – nyt olemme.

Millaisia yhteisiä suunnitelmia teillä on tulevaisuudelle?

– Toivottavasti saamme elää yhdessä pitkän ja mahdollisimman terveen elämän.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.