Romanian yökerhopalon uhrimäärä nousee – kaksi naista menehtyi

Kaksi naista on kuollut palovammoihin Romanian eilisen yökerhopalon jäljiltä. Uhreja on tällä hetkellä 29. Lähes 200 loukkaantui.

Tuhannet ihmiset marssivat tänään Bukarestissa eilisen yökerhopalon uhrien muistoksi. Useita uhreja on yhä kriittisessä tilassa.

– Valitettavasti kaksi naista, iältään 25 ja 31-vuotta, kuoli tänään, kertoo sisäministeri Raed Arafat.

Paljon uhreja huonossa kunnossa

Kaikki uhrit on saatu tänään tunnistettua ja 146 potilasta on yhä sairaaloissa. Heistä 80-90:lla on vakavia vammoja tai kriittisessä tilassa, kertoo maan terveysministeri.

Niin viranomaiset kuin silminnäkijätkin kertovat, että raju tulipalo sai alkunsa ilotulitteista, joita käytettiin metallibändin levynjulkistamiskeikalla vanhassa tehdasrakennuksessa. Facebookissa keikkaa mainostettiin pyrotekniikaa käyttävänä showna.

Luvat puuttuivat

Sisäministeri Arafat kertoo, että rikostutkinta, joka sisältää myös murhasyytteitä, on käynnissä. Klubilla ollut minkäänlaisia lupia Bukarestin paloviranomaisilta. Ilotulitteiden käyttöön sisätiloissa vaaditaan Romaniassa lupa.

Ilotulitteet ja ahtaat klubit ovat olleet kuolettava yhtälö ennenkin. Muun muassa vuonna 2013 Brasilian Santa Mariassa kuoli yökerhon tulipalossa 241 ihmistä. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja