Roman Eremenkoa epäillään dopingista

MTV Sportin saamien tietojen mukaan Huuhkajien tähtipelaaja Roman Eremenko on antanut positiivisen dopingnäytteen.

Seurajoukkuetasolla venäläisseura TsSKA Moskovaa edustavalle Roman Eremenkolle tehtiin dopingtesti Mestarien liigan ottelun jälkeen viime kuussa. Eremenkon antamassa näytteessä on MTV Sportin tietojen mukaan ilmennyt merkkejä kiellettyjen aineiden käytöstä. Euroopan jalkapalloliitto Uefa on ilmoittanut tiedosta Suomen Palloliitolle ja Eremenkon seuralle. Eremenkon B-näytettä ei ole tiettävästi vielä tutkittu. MTV Sport ei tavoittanut Eremenkoa kommentoimaan asiaa.

Suomalaisen jalkapallon 29-vuotias kiintotähti jäi torstaina yllättäen sivuun Huuhkajien MM-karsintaottelusta Islantia vastaan. Syynä tähän oli Uefan asettama 30 päivän väliaikainen pelikielto. Uefa on aiemmin ilmoittanut kuulevansa suomalaispelaajaa ja seuran edustajia lähipäivinä.

Eremenko on iskenyt tällä kaudella Mestarien liigassa yhden maalin. Maali syntyi Bayer Leverkusenia vastaan. Venäjän pääsarjassa Eremenko on iskenyt kuluvalla kaudella kolme maalia ja antanut yhden maaliin johtaneen syötön. Eremenko valittiin kauden 2014-2015 päätteeksi Venäjän sarjan parhaaksi pelaajaksi. Hänet valittiin tuolloin myös kolme kertaa kuukauden pelaajaksi. Hän iski kauden aikana 13 liigamaalia. Taituri on pelannut Suomen A-maajoukkuepaidassa 71 ottelua, joissa hän on iskenyt viisi maalia.

Lue myös:

    Uusimmat