Rolling Stonesin ensimmäisestä keikasta 50 vuotta

Brittibändi Rolling Stonesin ensimmäisestä keikasta on tänään kulunut 50 vuotta.

Yhtye esiintyi legendaarisella The Marquee -klubilla kahden jazzbändin esitysten väliajalla. Vuonna 1962 ei Lontoossa vielä ollut varsinaisia rock-klubeja.

- Keikkaa oli vaikea saada, koska jazzklubien omistajat eivät halunneet r&b-tyyppistä rock-bändiä puhdasta jazz-ilmapiiriä sotkemaan. Kinusimme 10 minuuttia soittoaikaa, ja lopulta soitimme sitten varmaankin 20 minuuttia, Mick Jagger muistelee SKY-tv:n haastattelussa.

Marquee-klubin yleisö ei ollutkaan niin tiukan jazz-henkistä kuin olisi voinut luulla, sillä Jagger kertoo bändin saaneen keikasta valtavasti rohkaisua.

- He todella pitivät meistä.

Seuraavana kesänä julkaistiin Rolling Stonesin ensimmäinen single, cover-versio Chuck Berryn kappaleesta Come on.

Uransa aikana Rolling Stones on julkaissut 24 studioalbumia ja 11 liveäänitettä. Toistaiseksi viimeisin studiolevy, A Bigger Bang, ilmestyi seitsemän vuotta sitten. Yhteenlasketun levymyynnin arvioidaan olevan 200 miljoonaa kappaletta.

Kiertueelle vielä kerran?

Merkkipäivän alla Rolling Stonesin kitaristi Keith Richards vahvisti huhut, joiden mukaan soittimet olisi taas viritetty yhteisiä harjoituksia varten ja uusi kiertue olisi suunnitteilla.

- Uskon, että se toteutuu. Mutta milloin - sitä en osaa vielä sanoa, Richards sanoi BBC:n haastattelussa.

- Leikittelemme ajatuksella ja olemme kokoontuneet harjoittelemaan muutaman kerran. Se on tuntunut hyvältä, Richards totesi.

Rolling Stonesin toistaiseksi viimeisin kiertue kesti kaksi vuotta ja päättyi Lontooseen elokuussa 2007.

Suomessa bändi esiintyi ensimmäisen kerran Porin Yyterissä vuonna 1965.

Katso tänään Kymmenen uutisista, miltä näytti Rolling Stonesin keikka Yyterissä vuonna 1965.

(MTV3 - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat