Rivitalopalot roihusivat Lieksassa ja Oulussa joulupäivänä

Pohjois-Karjalan Lieksassa syttyi joulupäivän aamuna tulipalo 1970-luvulla rakennetussa rivitalossa, kertoi pelastuslaitos. Aikaisin aamulla syttyneen rivitalon sammutustyöt saatiin päätökseen iltapäivällä.

Pelastuslaitoksen mukaan neljä asuntoa tuhoutui palossa täysin.

Rivitalon kuusi muuta asuntoa säilyvät asumiskuntoisina. Lämmitys ja käyttövesi saatiin joulupäivän aikana toimimaan tilapäisjärjestelyin.

Sosiaalipäivystys, Lieksan kaupunki ja Suomen Punaisen Ristin Lieksan-paikallisosasto järjestelivät henkistä huoltoa ja tilapäismajoitusta asuntonsa menettäneille.

Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Palon epäillään syttyneen terassilta

Palon epäillään syttyneen takapihan katetulta terassilta ja levinneen sieltä suoraan rakennuksen ullakkotilaan, pelastuslaitos kertoi. Poliisi ja pelastuslaitos selvittävät syttymissyytä tarkemmin.

Ihmisiä pyydettiin joulupäivän aamuna välttämään liikkumista lähialueilla ja keskustan alueen asukkaita pyydettiin sulkemaan asuntojen ilmastoinnit palosta aiheutuneen savun takia.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen rakennuspalosta Väinöläntiellä hieman ennen aamuseitsemää joulupäivänä.

Paikalle hälytettiin runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä. Avuksi lähetettiin pelastushenkilöstöä muun muassa Joensuun ja Nurmeksen paloasemilta.

Oulussa rivitaloasunto paloi pahoin

Oulussa syttyi joulupäivänä ennen kello kymmentä tulipalo kaksikerroksisessa rivitalossa Savusaunantiellä.

Palomestari Kimmo Virkkala kertoi alkuiltapäivästä STT:lle, että varsinaiset sammutustyöt olivat ohi ja palopaikalla tehtiin jälkivartiointia. Myös palonsyyntutkintaa oli jo osin aloitettu.

Seitsemän asunnon rivitalosta yksi asunto kärsi Virkkalan mukaan totaalisia palovaurioita. Lisäksi 2–3 lähimpänä olevaa asuntoa kärsivät savuvaurioita. Henkilövahinkoja ei tullut.

Lue myös:

    Uusimmat