Mainos

Risto Kuismasta Remonttiryhmän presidenttiehdokas

Risto Kuisma valittiin tänään yksimielisesti Remonttiryhmän presidenttiehdokkaaksi ja puheenjohtajaksi. Puoluekokous sujui hartaan yksimielisyyden vallitessa, sillä Kuisman ehdokkuutta vastustaneita puoluehallituksen jäseniä ei päästetty sisälle.

Puoluekokous hyväksyi kannanoton, jossa vaaditaan eduskuntaa hylkäämään perustuslakiuudistuksen, koska se heikentää presidentin valta-asemaa.
-Suomen kansa tarvitsee vahvan johtajan, kannanotossa todettiin.

Yksi puoluehallituksen jäsen, oululainen Tuomo Nuorento, oli erotettu puolueesta tänä aamuna. Hän ja muutama muu Kuisman johtamistyyliin tyytymätön sai jäädä eduskuntatalon ulkopuolelle, kun kokousväki marssi sisään. Kuisma ilmoitti alun perin puoluekokouksen olevan myös lehdistöltä suljettu, mutta myöntyi päästämään STT:n paikalle.

Nuorennon mukaan hänet erotettiin, koska hän allekirjoitti kirjeen, jossa kahdeksan puolueen hallituksen jäsentä ja varajäsentä moitti Risto Kuismaa itsevaltaisesta toiminnasta, jäsenistön väheksymisestä ja vastusti tämän presidenttiehdokkuutta.
-Risto Kuismalta puuttuvat täysin hyvältä johtajalta vaadittavat ominaisuudet, kirjoittivat allekirjoittajat.

Kuisma luonnehti jäsenille lähetettyä kirjettä törkeäksi solvaukseksi ja sanoi sen vahingoittavan remonttiryhmää. Puolueen sääntöjen mukaan hallitus voi erottaa jäsenet, joiden katsotaan vahingoittaneen puoluetta. Valitusoikeutta ei ole. Kuisman mukaan kahdeksasta allekirjoittajasta seitsemän on joko erotettu tai eronnut itse puolueesta ja yksi perui allekirjoituksensa. Kuisma katsoi, että vastustajat ovat vain katkeria, koska eivät menneet eduskuntavaaleissa läpi tai päässeet edes ehdolle. Omaa asemaansa puolueen yksinvaltaisena johtajana hän piti täysin luonnollisena.
-Remonttiryhmä oli alun perin yhden ehdokkaan tukiryhmä. Se on hyväksyttävä, jos siellä haluaa toimia. Ehkä tämä muuttuu, kun muita kansanedustajia tulee, Kuisma sanoi.

Remonttiryhmä jättää EU-vaalit väliin, mutta pyrkii presidenttivaalien avulla kehittämään vaalikoneistoa kunnallisvaaleja ja seuraavia eduskuntavaaleja silmällä pitäen. Kuisma totesi, että yhden kansanedustajan puolue on parempi kuin puolue, jolla ei ole edustajaa ollenkaan.
-Puolue on yhtä kuin Risto Kuisma. Jos Risto Kuisma otetaan pois, mitä jää jäljelle, Kuisma kysyi.

Rikostutkintoja luvassa

Kuisma sanoi saaneensa vastustajiltaan tappouhkauksia, joista on ilmoitettu poliisille.

Kokouksen ulkopuolelle jätetyt remonttiryhmän jäsenet aikovat puolestaan tehdä rikostutkintapyynnön Risto ja Tuija Kuisman toimista, joilla nämä estivät jäsenten osallistumisen kokoukseen. Ulkopuolelle jätetyt pitivät kokousta laittomana, ja näin ollen siinä tehtyjä päätöksiä merkityksettöminä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.